Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Muziek opleidingen
Muziek opleidingen

Muziek

Het ArtEZ Conservatorium is een van de grootste conservatoria in Nederland. Tegelijkertijd is het onderwijs kleinschalig en gemoedelijk, omdat het Conservatorium drie locaties heeft: in Arnhem, Enschede en Zwolle. Dat biedt veel faciliteiten en mogelijkheden, waar je volop van profiteert.  

Muziek

Waarom muziek bij ArtEZ

  • Het ArtEZ Conservatorium is een van de grootste conservatoria in Nederland
  • Studeer in een creatieve broedplaats, samen met gelijkgestemde talenten
  • Ontwikkel je kennis en vaardigheden en verleg de grenzen van je kunstenaarschap in Arnhem, waar je alle ruimte hebt om te experimenteren
  • Denk verder dan het bekende in Enschede: verken nieuwe mogelijkheden en maak vanuit je eigen specialisme impact die breder gaat dan muziek
  • Overstijg disciplines in Zwolle en werk je samen met anderen aan de ontwikkeling van je muzikale skills, terwijl je kennismaakt met het professionele werkveld

Muziek studeren bij ArtEZ: bachelors in Arnhem, Enschede en Zwolle

Muziek in Arnhem

Het ArtEZ Conservatorium in Arnhem is de plek voor eigenzinnige en creatieve muziekperformers. Wil je muzikant worden en vrij experimenteren? Dan is Jazz & Pop een goede match. Als je het leuk vindt om muziek en theater met elkaar te combineren, is de bachelor Muziektheater een goede keus.

Muziek in Enschede

Het ArtEZ Conservatorium in Enschede is de plek voor avontuurlijke muziekprofessionals, die midden in het leven staan en over grenzen willen kijken. Wil je musicus én muziekleraar worden? Check dan de bachelor Docent Muziek. Als je producer, sound designer, of film- en gamecomposer wilt worden, past de bachelor MediaMusic goed bij jou. Wil je naast musiceren ook cultureel ondernemen? Kies voor de Popacademie. En als je blij wordt van andere mensen helpen met muziek, bekijk dan de opleiding Muziektherapie. In Enschede kun je ook de bachelor Docent Muziek (voltijd en op maat) volgen, waarmee je anderen leert inspireren en een bijdrage levert aan de muzikale en kunstzinnige ontwikkeling van mensen van alle leeftijden.

Muziek in Zwolle

Het ArtEZ Conservatorium in Zwolle is de plek voor betrokken, veelzijdige en bevlogen muziekperformers. Wil je zanger of musicus worden en goed voorbereid de praktijk in? Kies dan de bachelor Jazz & Pop of Klassieke Muziek. In Zwolle kun je ook de bachelor Docent Muziek (voltijd of op maat) volgen, waarmee je je ontwikkelt tot musicus en kunstvakdocent. Heb je al een bachelordiploma Muziek of Muziektherapie of een pabo-diploma? Dan kun je met de verkorte opleiding zij-instroom Docent Muziek op Maat in twee of drie jaar een eerstegraadsbevoegdheid halen.

Online muziek studeren

Als je muziek wilt componeren bij (film)beelden, is de online opleiding Composition for Film Online wat voor jou. Deze opleiding is een volwaardige Engelstalige online bachelor, die je vanaf elke plek ter wereld kunt volgen.