Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Michelle Wagenaar

Illustration Design
ID_MWagenaar_03_website
Michelle Wagenaar

Eindwerk

Beresomber

ID_MWagenaar_01_website

Visie

Kinderen en depressie worden niet snel aan elkaar gekoppeld. Toch kunnen kinderen wel degelijk een depressie doormaken. Voor mijn afstudeerproject maak ik een boek waarin zes beren verschillende kanten van depressie belichten. Op een speelse en begrijpelijke manier wordt er verteld over gevoelens die met depressie te maken hebben. Niet door droge informatie, maar door fantasierijke geïllustreerde gedichten. Het boek gaat in op de beleveniswereld van kinderen, waardoor ze zich op een spannende manier bewust worden van hun gevoelens. 

Het boek heeft een vrolijke toon, maar ook een duidelijke boodschap: Het is oké, als je erover praat.

 

ID_MWagenaar_02_website

Doel

Met dit boek wil ik kinderen bewust maken van hun gevoelens. Ik wil hen laten zien dat het normaal is om soms minder leuke gevoelens te hebben en dat er meerdere mensen zijn die hier last van hebben. Zo hoop ik ook een stukje troost te geven.

Daarnaast wil ik met dit boek een aanleiding geven om te praten over deze minder leuke gevoelens. Veel kinderen krijgen namelijk later te maken met depressie, omdat ze dat niet doen.

Ambitie

Na de studie wil ik verder gaan met het illustreren van boeken. Zowel bestaande verhalen als eigen verhalen. Ik heb gemerkt dat ik het leuk vind om mijn eigen visie los te laten op een bestaand verhaal. Een tekstverhaal heeft van zichzelf een beleveniswereld. Met mijn illustraties zoek ik naar een nieuwe beleving. Zo geef ik een diepere lading aan het verhaal.

Mijn ultieme doel is om mijn eigen verhalen te illustreren en te laten publiceren. Ik heb genoeg ideeën voor boeken die ik wil gaan uitwerken na de studie. Dat is de volgende stap.

ID_MWagenaar_04_website

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Contact : redactie@artez.nl