Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Marie-Mae van Zuilen

Toneelschool
Marie-Mae Van Zuilen - Fotograaf: Isabel Sánchez Olid
Marie-Mae Van Zuilen - Fotograaf: Isabel Sánchez Olid

Muziek als metafoor

Wie ik ben als maker en kunstenaar? Wat een vraag! Ik ben dat nog helemaal aan het onderzoeken. Volgens mij is dat ook niet iets wat vaststaat, zo van: dat ben ik, dat definieert mij. Elke keer inspireert iets anders me om iets te maken. Soms is dat persoonlijk, soms maatschappelijk, soms gewoon omdat het me mooi lijkt. Ik hoop dat alles wat ik maak in elk geval een poging doet om eerlijk te zijn, los van trucjes en effectjes, om iets te vangen. Effect is overigens wel welkom, maar niet enkel als vorm. Zoiets? Wat een vraag meiden.


Muziek en series inspireren me: Famke Louise, Ronnie Flex, Mozart, Rosalía, Little Simz, Euphoria (de serie), I May Destroy You (de serie), Jacob Blake, Charlotte Day Wilson.

Mijn show wordt (hopelijk) een muzikaal, theatraal concert over een vrouw die je volgt in haar huiskamer/hoofd/verbeeldingswereld/vulzelfmaarinwereld waarin zij dealt met seksueel trauma. Best een heftig onderwerp, maar ik hoop er iets moois en eerlijks van te maken. M’n scriptie gaat over de manier waarop muziek als metafoor in een theatervoorstelling werkt en of dat je voorstelling toegankelijker maakt. 


Na mijn afstuderen hoop ik dat ik alles mag doen. Een sicke film of serie, zelf een film of serie maken en erin spelen, een opera, een musical, teksttoneel, zelf een show maken. Ik wil alles.

Marie-Mae van Zuilen. Fotograaf: Isabel Sánchez Olid

Stages

Ik liep stage bij Yerma onder regie van Eline Arbo met gecomponeerde muziek van Thijs van Vuure bij Het Nationale Theater.  


Quote

“Vandaag gewoon nog maar een keertje proberen” - Gina van Os

 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 18 juni 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.