Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Maaike Plugge

Illustration Design
Bachelor
MaaikePlugge-header
Maaike Plugge

Exploring the Internal

Kunst beschouw ik als een speelveld waar ik mijn eigen regels kan bepalen en breken. Als maker zou ik mezelf omschrijven als intuïtief, spelend, gewaagd en eigenzinnig. Tijdens het maken laat ik me leiden door mijn onderbuikgevoel en de associaties die ik maak bij een tekst, idee of een concept. Het ‘laten ontstaan’, de spontaniteit en het onverwachte, niet wetend hoe het eindwerk eruit zal komen te zien, zijn essentieel in mijn maakproces.

‘Seeking Peace & Comfort’ & ‘Seeking an Escape’
‘Seeking Peace & Comfort’ & ‘Seeking an Escape’


Ik zie mijn werk als een experiment hoe ik een gevoel, ervaring of situatie kan omzetten naar luchtige beelden. Naar mijn idee hoeven heftige onderwerpen niet per se uitgebeeld te worden op een manier die ook heftig overkomt. Ik wil uit bepaalde ervaringen, emoties en situaties juist iets halen om er beeldend mee te spelen. Meestal ontstaan hier figuratieve beelden uit, vaak van personen en organen, die allemaal symbool staan voor een gevoel of een staat van zijn.

‘Misbruik te verduren’, schaduwopdracht De Groene Amsterdammer

‘Misbruik te verduren’, schaduwopdracht De Groene Amsterdammer


Als maker is voor mij de vormgeving en het aanzicht van het uiteindelijke beeld het belangrijkste. Toch hoop ik met mijn aanpak bepaalde onderwerpen makkelijker bespreekbaar te maken en wil ik anderen helpen om kunst te gaan gebruiken als een vorm van zelfexpressie en communicatie. 

‘AAAGH’

‘AAAGH’

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 27 mei 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.