Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Linda Langelaan

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving deeltijd
Titel werk: CRE(N)ATURES
Linda Langelaan

Is er leven op de donkerste plekken op aarde? En zo ja, is het er dan vredig en liefelijk of is het alsof je in een bedompte kelder staat met vreemde geluiden? In het filmfragment komen door mij gecreëerde wezens voor. Deze wezens zou je zomaar diep onder water, op de bodem van een oceaan tegen kunnen komen. Nu of in de toekomst, afhankelijk van je fantasie. In het donker ontstaan vaak de mooiste dingen. Ieder wezen heeft in mijn wereld met reden zijn eigen verschijningsvorm aangenomen.

Op deze duiktocht met zijn vele onzekerheden en uitdagingen heb ik ook iets meegenomen. Het is zowel mijn vriend als mijn vijand. Iets waar ik goed in ben, en iets waar ik voor terugdeins. Het is donker. Er is iets ontstaan in het donker. Het staat voor het onbekende. Licht speelt een belangrijke rol. Door afwezig te zijn, of door te reflecteren, dichtbij of in de verte. Licht dat nerveus zoekend is of juist overweldigend betoverend. In dit krachtenspel van donker en licht komen mijn wezens in beweging. De titel van het filmfragmenten is ‘CRE (N) ATURES’, een samenvoeging van creëren, maken en geïnspireerd op de natuur.

Groei-en veranderingsprocessen boeien mij mateloos. In mijn eindwerk naar het leven onderwater en in mijn scriptie naar het leven boven water. Naar bomen die zich steeds weer aanpassen aan veranderende omstandigheden en kunstenaars, filosofen en wetenschappers inspireren.

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 3 november 2020

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.