Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Jesper Pouw fotocredits Joep van Aert
Jesper Pouw fotocredits Joep van Aert

Geboortedatum

07-09-2001

Stages

MOMO Theaterwerkplaats, interdisciplinaire voorstelling met spelers met een hulp- of zorgvraag. - Theaterhavo/vwo, artist educator in het middelbaar onderwijs. Storytelling-Centre Amsterdam, maker voorstelling Stemmen uit Bos en Lommer.

Afstudeervoorstelling

Zeg aan de kinderen dat wij niet deugen - Noorman & Pouw (i.s.m. Fransje Noorman).

 

“I see that every single person is affected by the violence of existence.”
- Kae Tempest

Activisme en fluïditeit

Werkend vanuit mijn eigen activisme verbind ik me aan mensen met wie ik werk als artist educator. Op zoek naar verhalen die een verschil kunnen maken en een beweging in gang kunnen zetten. Zowel in product als proces zoek ik naar fluïditeit van identiteit. Om ons te verbinden aan elkaar en de wereld om ons heen. Om die wereld gezamenlijk vorm te geven, waarbij die zo klein kan zijn als een straat in een wijk.

 

Ik raak geïnspireerd door de woorden van Kae Tempest, de hoop van Rebecca Solnit en de verhalen van Édouard Louis. Plekken waar mensen fluïde mogen zijn. De nacht en diens uitgaansleven, activisten, hoge statische gebouwen met een snelweg vol rijdende auto’s en queerness. Bovenal queerness.

Voor mijn essay deed ik onderzoek naar de potentiële rol van queerness in conflict transformatie in de context van Belfast, Noord-Ierland. Hoe theater en fluïditeit ruimte kunnen maken om na te denken over wie we zouden willen zijn. Hierin ontdek ik de potentie van het falen, en de nieuwe mogelijkheden die dat met zich meebrengt. Om vorm te geven aan dat wat nog niet is.

 

In de toekomst wil ik zoveel! Ik wil mijn artist educatorschap onderzoeken in verschillende contexten. Zowel in gebieden van conflict en spanning als in gebieden waar het lijkt alsof alles maar gaat zoals het hoort te gaan. Politiek verbinden aan educatie en kunst.

Over een aantal jaar hoop ik te schrijven over dat wat ik in het werken op de vloer als artist educator ontdek. Dan reis ik met een groots rondtrekkend kunstenaarscollectief, een internationale groep van activisten en kunstenaars op zoek naar een wereld in beweging.

 

 

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 19 mei 2022

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.