Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Hoe muziek de revolutie kan dragen

Iedere maand publiceert het programma Future Justice verhalen van studenten en alumni, die hun visie op de toekomst presenteren. Elke deelnemer biedt een blik op een mogelijke toekomst, vanuit eigen perspectief en artistieke praktijk.

Khartoum Philharmonic Orchestra and Choir project in Soedan
Khartoum Philharmonic Orchestra and Choir project in Soedan

In het tweede video-essay voor Future Justice laat Ai Nakatsuka zien hoe muziek de revolutie kan dragen in een land dat wordt geteisterd door conflict en armoede. Tijdens haar master Muziektherapie aan ArtEZ was Ai betrokken bij het Khartoum Philharmonic Orchestra and Choir Project in Sudan. Deze Soedanese muzikanten hebben gestreden voor vrijheid, gerechtigheid, vrede, democratie en burgerrechten. Luister naar Ai die hun verhaal vertelt en luister naar de muziek van het Khartoum Philharmonic Orchestra and Choir Project. Een opmerkelijk verhaal over muziek, hoop en moed, tegen de achtergrond van geweld, conflict en armoede. 

Dit is Ai Nakatsuka 

Ai Nakatsuka, MA, MT-BC, NMT behaalde haar eerste bachelor in sociaal werk in Japan en haar tweede in muziektherapie in de VS. Na vier jaar muziektherapie te hebben gegeven in een instelling voor mensen met neurologische en ontwikkelingsstoornissen in de VS, nam Ai deel aan een tweejarig vrijwilligersprogramma en gaf zij muziektherapie op een school voor studenten met een handicap in Soedan. Tijdens haar masteropleiding muziektherapie aan ArtEZ was Ai betrokken bij het Khartoum Philharmonic Orchestra and Choir project in Soedan. Momenteel verblijft zij in Japan, waar zij muziektherapie geeft in een instelling voor gehandicapte kinderen. 

Future Justice is een programma dat is ontwikkeld in opdracht van ArtEZ studium generale en wordt uitgevoerd door het lectoraat Aesthetics & Cultures of Technology in samenwerking met het Honours Programma.