discover

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV) Zwolle leidt kunst-educatoren op die hun eigen positie, binnen een grote verscheidenheid aan verhalen en waarden, bevragen. Zij zetten telkens een stap opzij om net een ander perspectief in te nemen, waardoor er begrip ontstaat evenals vragen over hoe de ander de wereld om zich heen interpreteert.

Vanuit die houding is er ruimte voor omgaan met verschillen. Dat betekent dat er in de opleiding veel aandacht is voor de samenhang in de persoonlijke en de professionele ontwikkeling van studenten. De artistieke praktijk van beeldende kunst vormt samen met educatie de kern van de opleiding. Studenten verkennen artistieke waarden door het maken van beeldend werk, waardoor zij tot theorie komen en studeren op theorie waarmee zij hun beeldend werk aansturen. Via artistiek handelen voeden zij hun beeldende kunsteducatie.

In die educatie staat de vraag centraal hoe artistieke processen voor anderen betekenisvol kunnen zijn. Onze nieuwe collega’s ontwerpen beeldende kunsteducatie binnen de school, in presentatieinstellingen zoals musea of als ondernemer in beeldende kunsteducatie.

Lichting 2020