discover

Interieurvormgever

Interior_design Ad is een tweejarige studie die opleidt tot ruimtelijke ontwerper. De focus van de studie ligt op het creëren en beleven van experimentele ruimtelijke atmosferen.

...In november 2019 bezochten wij met de Interior_design Ad studenten de tentoonstelling Endless Life in buitenplaats Doornburgh, centrum voor kunst en wetenschap, als inspiratie voor een gezamenlijk te kiezen afstudeerthema.

Na afloop van het bezoek is er in overleg gekozen voor het thema “verbinden” en de studenten hebben als locatie de oude Melkfabriek in Arnhem aangewezen. “Verbinden” als ruimtelijke vertaling en interpretatie van sociaal culturele vraagstukken en veranderingen in de maatschappij. De oude Melkfabriek in Arnhem, die op dit moment een transformatie tot nieuwe bestemming ondergaat, is gekozen als ruimtelijke case study.

De geplande excursie naar België in april 2020 met een workshop in de Verbeke Foundation in Kemzeke, was bedoeld om als groep in een artistieke omgeving gezamenlijk de thematiek verder te onderzoeken en te inspireren. Deze excursie kon, om begrijpelijke redenen, tot onze grote teleurstelling niet doorgaan. Wij beseften toen niet hoe actueel het besproken afstudeerthema zou zijn, als vraagstuk en afspiegeling van de huidige situatie in onze samenleving

Holger Muhrmann

Lichting 2020