naar nieuwsoverzicht
26 juni 2020

Elke vrijdag twee billboards in een wandeling door Arnhem

Van 1 tot 31 juli organiseren de vierdejaars studenten van Base for Experiment Art and Research (Fine Art) ArtEZ een campagne in samenwerking met galerie en productiehuis Plaatsmaken. Daarin vragen ze aandacht voor hun bijzondere situatie en het uitstellen van hun afstudeershow ‘Something Where There Should Be Nothing’ naar (4 tot 8) november.

In juli elke vrijdag twee billboards in een wandeling door Arnhem
De drieëntwintig BEAR studenten zitten niet stil en geven gehoor aan de mogelijkheden die de uitzonderlijke situatie hen biedt. De landelijke actie van NEST inspireerde hen. NEST presenteert werk van geselecteerde Fine Art graduates op billboards in Den Haag.
Samen met curator en kunstenaar Ruben Planting verzonnen de BEAR studenten een eigen artistieke invulling. Startend op één juli dragen vier studenten elke vrijdag twee billboards in een wandeling door Arnhem. Op die billboards is een representatie te zien van werken die de studenten maakten in de tijd dat de academie vanwege de Corona maatregelen ontoegankelijk was: in hun studentenkamer, in het ouderlijk huis of buiten in de natuur. Tegelijkertijd nemen deze mobiele billboards een plek in de openbare ruimte in, waardoor de inwoners van Arnhem op een directe, speelse manier in aanraking kunnen komen met de studenten en hun werk. Een unieke kans en tevens een uitnodiging voor een bezoek aan de Finals expositie in het najaar.

Expo bij Plaatsmaken
Galerie Plaatsmaken dient als thuisbasis. Daar komt een groeiende en dynamische groepsexpositie tot stand van vierentwintig werken die er op lijken te wachten om onthuld te worden. Vanaf het moment dat de wandeling met de billboards van start gaat, verschijnen daar weer vier nieuwe kunstwerken. Zo wordt de toeschouwer uitgenodigd terug te keren naarmate de tentoonstelling zich verder vult. De afstudeerders vragen met deze poëtische en brutale daad aandacht voor hun positie als jonge kunstenaar en het gedwongen uitstel van hun eindexamenshow.

Tentoonstelling: