naar nieuwsoverzicht
8 november 2019

Podcasts over ArtEZ finals door Syntax Radio

Tijdens ArtEZ Finals 2019 in Arnhem heeft Syntax Radio afstudeerders van Art & Design spontaan ter plekke geïnterviewd over hun studie bij ArtEZ, het afstudeerproces en hun toekomstplannen.

Luister bijvoorbeeld naar de podcast met Heike Renée de Wit (Graphic Design) en Lot Veelentuf (Creative Writing) over het opzetten van platforms en communities:

Fashion Design

Michelle Vossen studeerde dit jaar af bij Fashion Design. Voor haar afstudeercollectie “Dresscode” keek ze naar gekke uitvindingen uit de Victoriaanse tijd en neemt ze een speelse houding aan ten opzichte van hedendaagse technologie. In de podcast Michelle Vossen over technologie, haar tussenjaar op de TU en het maken van haar afstudeercollectie vertelt ze over haar studie, haar maakproces en hoe ze de ruimte nam om te experimenteren.

Product Design

In de podcast Eva Slegers en Floris de Vries over afstuderen als duo, wonen in de stad en massaal slapen vertellen Eva en Floris van Product Design over hun werk High Society waarin zij de steeds kleiner wordende woonruimtes in steden onderzoeken. Door te focussen op iets intiems als slaap, visualiseert het werk verschillende perspectieven en scenario’s over dit onderwerp.

BEAR

Nora Welgraven studeerde dit jaar af aan de afdeling BEAR (Base for Experiment, Art and Research, voorheen Fine Art). Ze heeft hiphopnummers gemaakt vanuit haar alter ego Yung Nora, videowerk en treedt op met haar muziek. Luister de podcast Nora Welgraven over hiphop als kunstvorm, haatcomments en Fadim’s Beautyspace:

Interaction Design

Bram de Groot en Ibo Ibelings studeerden dit jaar af bij Interaction Design. Ze vertellen over hun kijk naar technologie en het groepsgevoel bij hun opleiding en de klas waarmee ze afstudeerden. Met een gastoptreden van Florian van Zandwijk. Luister naar de podcast Bram de Groot en Ibo Ibelings over kunst en techniek, en over groepsdynamiek

Eva van Boxtel studeerde deze zomer ook af bij Interaction Design, met een installatie en video over selfiemuseums. Niels Otterman, die bij Graphic Design afstudeerde, onderzocht de alt-right en maakte een werk waarin melk als dogwhistle binnen deze community uiteengezet wordt. Ook gaat het over het eigen social mediagebruik en het leven na het afstuderen aan de kunstacademie. Luister de podcast Eva van Boxtel en Niels Otterman over selfiemuseums, alt-right en social media

Student-initiatieven

Luister naar de podcast met Ben McMillan van de 530 Type Club, Lyra Yuchen Li van de Asian Movie Night en Dante van Elburg van BalltEZ over hun student-initiatieven bij ArtEZ: