Filmvertoning La Coquille (Dakar 2010)

Deze filmvertoning maakt deel uit van het symposium My learning is affected by the condition of my life dat is samengesteld door gastcurator Aude Christel Mgba.
Dit symposium vindt in delen plaats en gaat over de verschillende vormen van leren, luisteren, aanraken, overdragen en het produceren van kennis.

Zijn er ideale ruimtes, van het klaslokaal tot het atelier van de kunstenaar, om kunst te leren en over te brengen? Welke soorten relaties en gesprekken kunnen deze verschillende ruimtes creëren tussen de leraar en de leerling?

De film La coquille door Antje Majewski bevat een gesprek tussen met Issa Nsamb (* 1945-2017), een Senegalese kunstenaar, acteur, filosoof, auteur, criticus en medeoprichter van het interdisciplinaire initiatief, Laboratoire Agit-Art. Het gesprek vindt plaats op een erf in Dakar, een open ruimte die tegelijkertijd het atelier van de kunstenaar was, een open bibliotheek, een ontmoetings- en gezellige ruimte, een gemeenschappelijke werkruimte, een ruimte voor leren en onderwijs. 

Deze filmvertoning maakt deel uit van My learning is affected by the condition of my life. Dit project, van ArtEZ studium generale gastcurator Aude Christel Mgba, gaat over verschillende vormen van leren, luisteren, aanraken, overdragen en produceren van kennis. 

Inschrijven kan via de website van ArtEZ studium generale.

 

Ook interessant