KINTSUGI Final Performance Tom Jaspers Master Muziektheater (Première) (UITVERKOCHT)

Muziek Muziektheater
ArtEZ Theatrium Onderlangs 9, Arnhem Zaal 1

KINTSUGI

Final Performance van Tom Jaspers, student Master Muziektheater ArtEZ Conservatorium

Tom Jaspers


Tijdens de master Muziektheater heeft Tom Jaspers onderzocht hoe hij met "briesen" (een pre-verbale stemtechniek) een verhaal kan vertellen. De uitkomsten daarvan heeft hij met toneel en opera samengebracht in de korte muziektheatervoorstellingen ANDIAMO & EQUIVOCAL. Hij heeft dit onderzoek voortgezet in samenwerking met een componist, acteur, operazanger en violist. Het resultaat van deze verkenning wordt gepresenteerd in een (volledig corona-proof) muziektheatraal ritueel: KINTSUGI.

Kintsugi is de Japanse traditie om gebroken porselein met gouden lijm te repareren. Zo komt komt het er niet weer “als nieuw” uit te zien, maar worden de breuken juist geaccentueerd. In deze voorstelling is Kintsugi een metafoor voor het emotioneel helingsproces dat bij traumaverwerking hoort. Hoe repareren we onszelf? Hoe gaan we om met onze pijn en die van de ander?

Concept, tekst & regie: Tom Jaspers
Compositie: Yannick Wandel
Performers: Anne Eding, Charles Hens & Michiel Bijmans
Stemmen: (o.v.) Tijl Lansbergen, Bram Flick, Tom Jaspers, Pieter Tiddens, Harris Brautigam
Coach: Martina Veh
Productie: Clare Dowling
Techniek: Guus Broeren


Met dank aan: 
Florian Hellwig, Cecile Brommer, Annemarie Reitsma, Maarten Verhoef, Marc van Wessel, Theater de Cameleon, Theater de Leeuw, Theater de Plaats.

 

Deze voorstelling is uitverkocht.

Disciplines

Muziek , Theater

Ook interessant