Nikola Spasic, accordeon Klassieke Muziek (livestream)

Klassieke muziek

Bachelor eindauditie van Nikola Spasic, student accordeon Klassieke Muziek

#ArtEZconservatoryZwolle


Na vier jaar samenwerking met mijn hoofdvakdocent Stanislav Jusilufovic, ben ik erg blij dat ik mijn afstuderen op 3 juli 2020 kan aankondigen, waar ik de volgende muziekwerken zal uitvoeren:

J.S. Bach - preludium en fuga in a minor BWV 543 
Dit werk is oorspronkelijk geschreven voor orgel en is zeer bekend in orgelliteratuur.

Scarlatti - sonate in f minor k. 519
Deze sonate is geschreven met een grote invloed van Spaanse muziek en Spaanse cultuur op het leven van Domenico Scarlatti, dus de muziek zelf is in de stijl van Spaanse traditionele muziek.

Arne Nordheim - Flashing
De muziek van Nordheim is bedoeld om heel speels te zijn. Zijn Flashing, oorspronkelijk de cadens van zijn concert voor accordeon en orkest (Spur), werd uiteindelijk zijn bekendste werk voor accordeon.  De hele compositie is gebaseerd op een heel dartel idee: het stuiteren van een balletje.  Nordheim ontdekte het stereofonische karakter van de accordeon, waarvan het geluid van de linker en rechterhand afkomstig is van verschillende kanalen.  Deze stereogeluidcapaciteit gaf Nordheim de perfecte gelegenheid om de illusie van een stuiterende bal te creëren.

Edvard Grieg - Holdberg suite
Zeer populair stuk in klassieke muziek, geschreven voor strijkorkest zal ik op het solo accordeon spelen en proberen dezelfde sfeer te brengen alsof het hele strijkorkest het zou spelen.

Dit examen is online bij te wonen. Klik op de Facebook eventlink hiernaast.

Disciplines

Muziek

Ook interessant