Viktor Koning, gitaar Klassieke Muziek (online)

Klassieke muziek

'IV-V-I', bachelor eindauditie van Viktor Koning, student gitaar Klassieke Muziek

 #ArtEZconservatoryZwolle

IV-V-I stelt zich ten doel de abstractie van klank te grijpen in één laatste cadens. Beelden en canonieke werken komen samen in een multidisciplinaire voorstelling om de luisteraar handvatten te bieden in het spinnenweb van klassieke muziek. De voorstellingstitel slaat tevens op het laatste werk – vernoemd naar het gelijknamige boek 451 Fahrenheit. Vragen als, wat dreef iemand om dit te componeren, wat is de mogelijke betekenis van muziek, hoe verhouden wij ons tot die muziek zullen centraal staan in deze voorstelling. 

Viktor (1996) speelt werken van Da Crema, Goss, Giuliani, Williams en Rodrigo. Hij debuteerde op zijn achtste levensjaar als leerling van de gitarist en luitist Aart van Overmeir met een gitaarrecital in Holten, waar hij tevens is geboren en getogen. Op zijn veertiende werd hij aangenomen als Jong Talent aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar hij nu zijn Bachelor afrondt bij Jacob Vlijm. In 2015 won Viktor een tweede prijs tijdens het Prinses Christina Concours. Ook won hij een finale plek in het EGTA gitaar concours.

Omdat het technisch niet mogelijk is om deze Final vanuit de Waalse Kerk te livestreamen wordt dit examen later uitgezonden dan het eigenlijke examen. Op de vermelde dag en tijd in dit agenda-item is de uitzending. Klik op de Facebook evenement-link rechts om de uitzending bij te wonen.

Viktor Koning

 

Disciplines

Muziek

Ook interessant