Final Exam Guido Hoek in "U bevindt zich hier" van Dries Verhoeven

Muziektheater
Brabanthallen - Festival Boulevard Diezekade 2, Den Bosch Festival Boulevard - Brabanthallen

Guido Hoek, ArtEZ-student Muziektheater is door Dries Verhoeven geselecteerd om deze zomer deel te nemen aan "U bevindt zich hier". Het programma keert na 13 jaar weer terug op de planken.

In een houten constructie van 39 kamers ligt iedere bezoeker alleen op een bed. Direct erboven hangt een spiegel van 400 m2. In het spiegelplafond ziet de bezoeker zichzelf. Door briefcontact onder zijn deur communiceert hij met een performer op de gang. De spiegel gaat omhoog, het beeld zoomt uit. De toeschouwer krijgt zicht op het leven van de mensen naast hem en hoort gegevens over hun leven terugkomen in een verhaal over de collectieve ‘staat van zijn’. Het werk beweegt zich tussen het private en het openbare domein. De installatie fungeert als een model voor de anonimiteit in grote steden, waar mensen simultaan een soms vergelijkbaar leven leiden.

Dries Verhoeven (1976 Oosterhout, the Netherlands) is a theatermaker en beeldend kunstenaar.
Hij maakt installaties, performances en happenings in musea, op locatie en in de openbare ruimte van een stad. Op de grens tussen performance- en installatiekunst zet hij de verhoudingen tussen toeschouwers, performers, alledaagse werkelijkheid en kunst op scherp. De toeschouwer wordt direct betrokken bij het werk of krijgt de mogelijkheid om zijn eigen ervaring te sturen.

Disciplines

Beeldende Kunst , Muziek , Theater

Ook interessant