Open dag ArtEZ Conservatorium Zwolle

Open dag ArtEZ Conservatorium Zwolle

Docent Muziek Docent Muziek op Maat Jazz & Pop Klassieke muziek Vooropleiding Muziek en Jong Talentklas
Open dag ArtEZ Conservatorium Zwolle

Let op: wanneer je je hebt aangemeld voor een sessie ontvang je ongeveer 1 uur van tevoren de link naar de sessie per mail. Mocht je de link(s) niet hebben ontvangen of werken deze niet, dan staan deze hieronder of hier.

14 november presenteren de afdelingen Klassieke Muziek, Jazz & Pop en Docent Muziek zich met livestreams en Zoom-rooms. Studenten, docenten en hoofden informeren je over de studie, het conservatorium Zwolle en het studeren in de stad Zwolle. Ook het Onderwijsbureau geeft algemene studie-informatie. Bekijk het programma hieronder stel je eigen online open dag samen!

Hoofdprogramma

09.30-11.00 uur Livestream Klassieke Muziek

Deze livestream opent met een optreden en coaching van het slagwerkensemble Suol Percussion. Daarna word je meegenomen naar een aantal ensemblecoachings met o.a. slagwerk, zang, harp, en fluit waar je kunt zien hoe daar gewerkt wordt en krijg je informatie van docenten en studenten over het vak. Om 10.45 uur komen alle studenten en docenten bij elkaar en is er voor jou als studiekiezer de mogelijkheid om vragen te stellen via een Zoom-room.

Meld je hier aan!

11.30-13.00 uur Livestream Jazz & Pop

De afdeling Jazz & Pop gebruikt de stream voor een live talkshow, waarin een presentator je meeneemt naar studenten, docenten en het hoofd van de afdeling Tilmar Junius, Zij vertellen je alles over de studie, studeren in Zwolle, projecten, bands en zo meer. Dat alles afgewisseld met drie bands: een jazz-, een pop- en een latinband.

Meld je hier aan!

13.30-15.00 uur Livestream Docent Muziek

Deze anderhalf uur durende livestream van de afdeling Docent Muziek geeft in een notendop weer wat je in de studie Docent Muziek allemaal tegenkomt. Alle aspecten van de studie komen aan bod, gepresenteerd door studenten en docenten. We raden je aan om de stream helemaal te volgen. Je zult je geen moment vervelen!

Meld je hier aan!

Algemene informatie-sessies

Algemene studie-informatie (Onderwijsbureau)

Het Onderwijsbureau is de plek voor algemene informatie over de studie zoals geldzaken, inschrijving en toelating. Cynthia van Ommen zit voor je klaar om alle vragen hierover te beantwoorden.

Sessies:
11.00-11.30 uur
13.00-13.30 uur
15.00-15.30 uur
Meld je hier aan!

Algemene informatie over de Vooropleiding Muziek

Het ArtEZ Conservatorium Zwolle biedt een Vooropleiding aan voor Klassieke Muziek, Jazz & Pop en Docent Muziek. Heb je vragen over deze Vooropleiding? Meld je dan aan voor een informatieronde van João Ramos Marta, coördinator van de Vooropleiding.

Sessies:
11.00-11.30 uur
12.30-13.00 uur
14.00-14.30 uur
Meld je hier aan!

Programma Klassieke Muziek

Studeren in Zwolle

Tweedejaars vioolstudente Trienke Dijkstra vertelt over haar ervaringen met het studeren in Zwolle. En natuurlijk kun je haar daar alles over vragen.

Sessie:
09.50-09.55 uur
Meld je hier aan!

Kamermuziek, studie en loopbaan

Ruben Tekelenburg is oud-student, docent en coördinator Kamermuziek op het ArtEZ Conservatorium Zwolle. Hij vertelt over zijn loopbaan binnen ArtEZ als student en docent en over de toekomstperspectieven na de studie. Stel hem alle vragen die je wilt op deze gebieden!

Sessie:
10.00-10.10 uur
Meld je hier aan!

Q&A tijdens de livestream Klassieke Muziek

Aan het einde van de livestream komt iedereen die er aan meegewerkt heeft in één ruimte samen en geven jou de gelegenheid vragen te stellen over het studeren op het ArtEZ Conservatorium Zwolle.

Sessie:
10.45-11.00 uur
Meld je hier aan!

Spelen in een Band en Drummen voor Klassieke Musici

Bouke van Olst, docent bij de afdelingen Klassieke Muziek en Jazz & Pop geeft klassieke studenten les in het spelen in een band en aan de klassieke slagwerkers drumles. Wil je hier meer over weten, meld je dan aan voor zijn informatie-uur.

Sessie:
11.00-12.00 uur
Meld je hier aan!

Hoofdvak Dwarsfluit

Gudrun Bourel, hoofdvakdocente dwarsfluit, kan je alles over deze studie vertellen. Meld je aan voor een Q&A met haar.

Sessie:
11.00-11.30 uur
Meld je hier aan!

Hoofdvak zang Klassieke Muziek

Claudia Patacca is één van de hoofdvakdocenten zang Klassieke Muziek van het ArtEZ Conservatorium Zwolle. Bij haar kun je een uur lang informatie krijgen over de studie zang en kun je zelfs als je dat wilt wat voorzingen en oefeningen doen.

Sessie:
11.30-12.30 uur
Meld je hier aan!

Studie-informatie door Ati Gottschal, hoofd afdeling Klassieke Muziek

Hoofd van de afdeling Klassieke Muziek Ati Gottschal geeft informatie over de studie en je kunt vragen stellen aan haar.

Sessie:
11.30-12.00 uur
Meld je hier aan!

Hoofdvak piano Klassieke Muziek

Eén van de jonge docenten van het team hoofdvak piano Klassieke Muziek-docenten is Helena Basilova. Zij nodigt je uit om alle vragen die je over een pianostudie aan het conservatorium hebt te stellen in haar informatierondes.

Sessies:
12.00-12.30
14.00-14.30
Meld je hier aan!

Nieuwe curriculum Klassieke Muziek

Vorig jaar is het ArtEZ Conservatorium Zwolle gestart met een nieuwe inhoud van de studie Klassieke Muziek. Eén van de bedenkers daarvan is Aljosja Buijs. Hij kan daar erg boeiend over vertellen. Ga eens langs bij zijn informatie-uur en hoor hoe bijzonder dit nieuwe curriculum voor Nederland is. Natuurlijk kun je ook vragen stellen over wat jij daar nou aan hebt als student en afgestudeerd musicus.

Sessie:
13.00-14.00 uur
Meld je hier aan!

Muziektheorie Klassieke Muziek

Muziektheoriedocent Pim Witvrouw geeft je informatie over het toelatingsexamen theorie: onderwerpen, hoe bereid je je voor. Ook al je vragen over het theoretische toelatingsexamen kun je aan hem stellen.

Sessies:
11.30-12.00 uur
13.00-13.30 uur
14.30-15.00 uur
Meld je hier aan!

Programma Docent Muziek

Informatie Docent Muziek op Maat

De Docent Muziek op Maat opleiding is een verkorte Docent Muziekopleiding voor wie al een bachelor in de muziek of een afgeronde docentopleiding in een ander schoolvak heeft gevolgd. Mariska van der Vaart, coördinator van deze opleiding kan je er alles over vertellen.

Sessie:
14.00-14.45 uur
Meld je hier aan!

Programma Jazz & Pop 

Studie-informatie Jazz & Pop door afdelingshoofd Tilmar Junius

Tilmar Junius, hoofd van de afdeling Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium Zwolle beantwoordt alle algemene vragen over de studie Jazz & Pop in Zwolle.

Sessies:
12.00-12.45 uur
13.30-15.00 uur
Meld je hier aan!

Meet the Students

Knoop een gesprek aan met studenten J&P en vraag ze het hemd van het lijf over studeren in Zwolle!

Sessie:
11.30-14.00 uur
Meld je hier aan!

Ontmoet de sectie Gitaar J&P

Hoofdvakdocenten Henk van Benthem en Durk Hijma zitten klaar om je van alle informatie te voorzien over de studie gitaar Jazz & Pop in Zwolle.

Sessie:
12.00-13.00 uur
Meld je hier aan!

Ontmoet de sectie Piano/Toetsen J&P

Alles over de opleiding piano en toetsen, met hoofdvakdocenten Maarten Helsloot en Daan Herweg.

Sessie:
12.00-13.00 uur
Meld je hier aan!

Ontmoet de sectie Drums

Als je geïnteresseerd bent in een studie Drums, meld je dan aan voor deze room met als gastheren de docenten Erik Albers en Joost van Schaik.

Sessie:
12.00-13.00 uur
Meld je hier aan!

Ontmoet de sectie Blazers J&P: Trompet

Info over de studie trompet J&P krijg je vandaag van trompetdocent Jan Wessels.

Sessie:
12.00-13.00 uur
Meld je hier aan!

Ontmoet de sectie Basgitaar

Serge Bredewold, hoofdvakdocent Bass, geeft informatie over de studie basgitaar.

Sessie:
12.00-13.00 uur
Meld je hier aan!

Ontmoet de sectie Theorie

Vragen over theorie J&P kun je kwijt bij Jan Wichert Bunschoten, één van de theoriedocenten bij ArtEZ Conservatorium Zwolle.

Sessies:
11.45-12.15 uur
12.30-13.00 uur
Meld je hier aan!

Ontmoet de sectie Zang J&P

De hoofdvak Zang J&P-docenten Ronald Douglas en Zosja El Rhazi geven je graag alle info over deze studie.

Sessie:
11.45-13.00 uur
Meld je hier aan!

Music Production (minor)

Digitale muziekproductie neemt een niet meer weg te denken plaats in in de hedendaagse muziekwereld. Het curriculum van J&P Zwolle bevat allerlei vakken op dit gebied, zowel verplichte vakken als keuzemodules. Voor de studenten die met muziekproductie de diepte in willen biedt J&P Zwolle de minor Music Production aan. Deze bestaat uit de onderdelen productietechnieken, studiotechniek, sound design en synthesis. Docent Maarten Helsoot geeft informatie over de ze minor.

Sessie:
12.30-13.00 uur
Meld je hier aan!

Ontmoet de sectie Blazers J&P: Saxofoon

Stel al je vragen over de studie saxofoon J&P aan Rolf Delfos, hoofdvakdocent saxofoon J&P.

Sessie:
13.30-14.00 uur
Meld je hier aan!

Proeftoelating Theorie Jazz&Pop

Joan Reinders en Geert van Dijk, theoriedocenten van de afdeling J&P, geven je de mogelijkheid om een proeftoelating Theorie te doen. Dat kan alleen op inschrijving vooraf. Als je je inschrijft, krijg je een tijd toegewezen die je via je mail te horen krijgt. Je kunt bij inschrijving aangeven of je ’s ochtends of ’s middags wilt.

Sessies tussen:
10.00-16.00 uur
Schrijf je hier in via het aanmeldformulier! 

Houd me op de hoogte

Wil je per mail op de hoogte gehouden worden over ons programma?  Geef dan je mailadres en je interesse door via onderstaande knop.

Houd me op de hoogte >

Disciplines

Muziek , Docentopleidingen

Ook interessant