Eindexamenwerk van Maud van Rijn  - student Interieurarchitectuur (IN__architectuur Associate degree) Zwolle

5 t/m 15 juli ArtEZ finals opleiding Interieurarchitectuur (IN__architectuur Associate degree) Zwolle

Interieurvormgever
ArtEZ Rhijnvis Feithlaan 50, Zwolle het eindexamenwerk is te zien op twee locaties: de Grote Kerk aan de Grote Markt en in de academie voor Art & Design aan de Rhijnvis Feithlaan in Zwolle
Eindexamenwerk van Maud van Rijn  - student Interieurarchitectuur (IN__architectuur Associate degree) Zwolle

 De studenten Interieurvormgever (IN_architectuur) van ArtEZ academie voor Art & Design in Zwolle presenteren twee weken lang hun eindexamenwerk. Het moment om kennis te maken met de nieuwe lichting architecten.

Locatie Grote Kerk - Grote Markt 18 in Zwolle:

De studenten Interieurvormgever tonen in de Grote Kerk hun werk eindexamenwerk. Met hun werk maken ze verbinding met én presenteren ze zich als professional naar de buitenwereld.

Het thema van het eindexamenwerk is - who cares ? -

Wij worden gemiddeld steeds ouder, blijven langer gezond en wonen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig.

Dat lukt door b.v. meer zorg aan huis, meer aandacht voor preventie , technologische vernieuwingen, maar bijvoorbeeld ook door het ontwikkelen van nieuwe woonvormen. Een leven met aan de een kant voldoende sociale contacten, en aan de andere kant voldoende privacy. We beseffen dat deze situatie met name veel ouderen treft, maar dit geldt ook voor andere groepen, bijvoorbeeld jonge mensen met een handicap. Demografische ontwikkelingen, veranderingen in zorg en ondersteuning en een andere kijk op gezondheid leiden tot nieuwe opgaven en kansen.

Onderzoeken
Het afstudeerproject onderzoekt hoe door middel van object, ruimte of sociale activiteit vernieuwende oplossingen m.b.t. het thema zorg kunnen worden ontwikkeld. Als Case Study is een verdieping van een bestaand pand naast de oude Sigma fabriek in Amsterdam Oost in het Cruquius gebied gekozen, waarin in nadere toekomst nieuwe woningen door

(IAA architecten) worden gerealiseerd. Het gaat om de begane grond met een oppervlakte van ca. 350 m2. De oude Sigma fabriek, die direct naast het pand staat, heeft een monumentale status en heeft een bestemmingsfunctie voor creatieve bedrijven.

Locatie
Het Cruquius gebied in Amsterdam is onderdeel van het oude havengebied van Amsterdam. Tot kort waren hier kleine bedrijven gevestigd, totdat de Gemeente Oost besloot, dit gebied nieuw als woon,- werk gebied te ontwikkelen. In plaats van een Masterplan koos men voor een zogenoemde “Spelregelkaart”. Een nieuwe vorm van gebiedsontwikkeling om zowel ontwikkelaars als ook buurtbewoners meer bij het ontwikkelingsproces te betrekken.

De studenten die hun werk presenteren zijn:

Rianne Romijn; een verblijfsplaats voor mensen met verward gedrag

Demi Vermeij; een tijdelijke opvang voor zwaar gehandicapte kleine kinderen

Maud van Rijn; een hospice voor jonge volwassenen

Mylene Achenbach; een tijdelijk verblijf voor mensen met autisme (ASS)

Matthis Botke; een verblijfsplaats voor ouderen met alcoholproblemen

Lennart Boersma; een verblijfsplaats voor mensen met longaandoeningen

Locatie ArtEZ academie voor Art & Design - Rhijnvis Feithlaan 50 in Zwolle:

In de academie laten de studenten het proces van idee naar uitvoering zien. Daarnaast kun werk van meerdere jaren bekijken. Een mooie manier om de ontwikkeling van de studenten zichtbaar te maken.

De tentoonstelling van Interieurvormgever is onderdeel van de ArtEZ finals academie voor Art & Design in Zwolle.

 

Ook interessant