Vrijdag 6 juli ROOMdag HUMAN MATTERS FUTURE

Animation Design Comic Design Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Graphic Design Illustration Design Interieurarchitectuur Interieurarchitectuur Interieurvormgever Kunsteducatie
De Grote Kerk - Academiehuis Grote Markt 18, Zwolle

Tijdens de finals van ArtEZ academie voor Art & Design Zwolle organiseren wij een openbare ROOMdag met een HUMAN MATTERS-programma over actualiteit en betekenis van kunst, design en kunstonderwijs. Deze dag is voor iedereen met belangstelling voor kunst en human matters gratis te bezoeken.

ROOMLUNCH | 12.00 - 13.00 uur
Lekker lunchen voor een prima prijs! Schrijf je ook in voor voor een ROOMJAM (of doe dat eerder per e-mail). 

ROOMJAMS | 13.00 - 14.30 uur

ROOMJAMS | 13.00 - 14.30 uur
In een jam zet je in korte tijd een actueel onderwerp op scherp. Een goede jam is betrokken, ideeënrijk en concreet. In elke jam wordt finalswerk van enkele afstudeerders betrokken.

ROOMJAMS zijn via inschrijving toegankelijk voor studenten en publiek van buiten. Aanmelden via FinalsRoom@artez.nl

Startlocatie jams: ingang Grote Kerk

ROOMJAM 1 - VOERMAN
Het is niet makkelijk om het goede te doen in de huidige complexe wereld. Kunstenaars en architecten proberen het o.a. door utopische visioenen te ontwikkelen. Hoe werkt dat?
Moderator: beeldend kunstenaar Rob Voerman

ROOMJAM 2 - SPACEWORK (performance)
Waarom doe ik de dingen die ik doe? Laat je uit je dagelijkse routine halen. Zonnebril af, oordopjes uit en zintuigen aan. Vanaf de startlocatie gaat SpaceWork de stad in.
Moderator: Kirsten Bothoff. Spacework is haar afstudeerproject voor de ArtEZ opleiding Docent Theater in Zwolle.

ROOMJAM 3 - HEDENDAAGSE NARRATIEVEN 
Wat is de rol van beeldenmakers in het digitale tijdperk als het gaat om representatie. Hoe kunnen kunstenaars nieuwe media inzetten voor nieuwe perspectieven en inclusiever geluid? En daarmee de heersende beeldvorming van de mainstream media doen kantelen?
Moderator: transmedia film- en documentairemakers Polina Medvedeva en Isaura Sanwirjatmo 

ROOMJAM 4 - PRIVATE - PUBLIC 

Question: the line between. Public and private has become fluid and this puts modern man under pressure. What can spacial design research do to help?
Moderator: Peter Thule Kristensen, Head of the Master Programme Spatial Design, KADK Core Scholar in Centre for Privacy Studies, University of Copenhagen.

ROOMJAM 5 -  DE STRIJD OM DE KUNST
De strijd om de kunst is losgebarsten. Niet langer is het een vrijplaats voor ontroerende, verwarrende en ongemakkelijke uitingen. Nu gaat het om publieksbereik en politieke strategie. Harma houdt het voor gezien. Wat komt ervoor in de plaats?
Moderator: Harma Heikens

ROOMJAM 6 -  IDENTITEIT = EEN UITVINDING
Kevin Holtkamp onderzoekt in zijn examenwerk de maakbaarheid van de menselijke identiteit. Deze jam wordt een interactieve ontmoeting tussen beelden en ideeën rondom de uitvinding van de identiteit.
Moderator: Kevin Holtkamp, finals student Docent Beeldende Kunst en Vormgeving ArtEZ Zwolle.

Pauze - koffie en thee

ROOMLECTURES | Peter Thule Kristensen |15.00 - 15.45 uur
Peter Thule Kristensen, Head of the Master Programme Spatial Design, KADK
Core Scholar in Centre for Privacy Studies, University of Copenhagen. In his lecture Kristensen wil connect the history of the Thorvaldsen museum in Copenhagen with the role of the architect Bindesbøll as an innovator and as an initiator of working with other disciplines that led to this ‘Gesamtkunstwerk'. The museum was viewed by many in its day as a political monument to freedom.

ROOMLECTURES | Aimee de Jongh |15.45 - 16.30 uur
Aimée de Jongh, stripmaker, spreekt over haar beeldreportage De Wachtkamer van Europa. Dit werk ontstond uit haar bezoek aan vluchtelingenkamp Kara Tepe, op het Griekse eiland Lesbos, in oktober 2017. Fotografie en film zijn verboden in de vluchtelingenkampen, daarom maakte de Jongh een getekend verslag van het leven in het kamp. Ze spreekt over hoe je door te tekenen contact kunt maken en in gesprek raakt. En over het verschil tussen de snelle dagelijks mediaberichtgeving en de langzamere werkwijze van een journalistieke striptekenaar. 

Pauze - koffie en thee

ROOMTALK | HUMAN MATTERS LECTURE 2018: Kees Vuyk - een kunst die ertoe doet |17.00 - 17.45 uur
Kees Vuyk, filosoof en recent winnaar van de Socrates wisselbeker voor zijn boek Oude en Nieuwe Ongelijkheid, spreekt de Human Matters Lecture 2018 uit. Hij roept kunstenaars op om niet alleen de wereld te willen verbeteren, maar haar ook mooier te willen maken. De tekst van Vuyk wordt opgenomen in het boek Human Matters, dat eind 2018 verschijnt ter gelegenheid van het jubileum van ArtEZ academie voor Art & Design Zwolle. 
 
AFTRAP JUBILEUMJAAR 2018-2019 | 17.45 uur
Door Wilhelm Weitkmap directeur ArtEZ academie voor Art & Design Zwolle

EETCAFE | 18.00 uur 
Voor weinig geld, lekker eten en drinken
 
ROOM | VOORSTELLING LIVE | 19.00 - 19.50 uur 
De voorstelling LIVE geeft je alles waarvan je niet wist dat je het wilde! Het geeft een surrealistische inkijk in de hysterie van de hedendaagse beeldcultuur. De tv draait door terwijl jij er bij zit! Kom niet te dichtbij want dat is slecht voor je ogen! In deze TV performance draaien er continu beelden voor je netflix langs, maar wat betekent het allemaal? En wat zie je eigenlijk wel en wat zie je niet op tv? Welke invloed hebben al die beelden op ons?

Live is het afstudeerproject van regisseur Storm Vogel aan de ArtEZ opleiding voor Docent Theater in Zwolle. De spelers komen van theatergroep The Young Ones. De voorstelling Live gooide hoge ogen tijdens het Young Ones Festival in maart 2018.

ROOMCAFE OPEN | 20.00 - 21.00 uur 
 

Ook interessant