Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

FAQ

Vragen over open dagen en meeloopdagen

 • Wanneer zijn er open dagen?
  Open dagen, meeloopdagen en andere informatiebijeenkomsten, staan altijd in de agenda! Daarnaast vind je ze ook via de opleidingspagina, rechtsbovenaan (zie afbeelding).

  Hier vind je alle opleidingspagina's


  Kan ik op de hoogte worden gehouden van nieuwe open dagen?
  Jazeker! Meld je aan voor onze Houd mij op de hoogte-nieuwsbrief waarmee we je op de hoogte houden van voorlichtingsactiviteiten. In de nieuwsbrief informeren wij je over de sessies van de opleiding waarin je geïnteresseerd bent. Mocht en er nog andere activiteiten gepland zijn, dan krijg je daarover de eerste update van ons.


  Ik heb mij aangemeld voor een open dag en wil mij nu afmelden. Hoe doe ik dat?
  Dat kun je heel simpel zelf doen via de bevestigingsmail die je hebt ontvangen. 
  Daar staat onderaan: Click here to edit/cancel your registration.

 • De meeloopdag is vol. Kan ik op een reservelijst worden geplaatst?
  Er wordt niet gewerkt met reservelijsten. Je kunt de agenda in de gaten houden voor nieuwe mogelijkheden, maar je kunt je ook op de hoogte laten houden door je in te schrijven voor de Houd mij op de hoogte-nieuwsbrief. 


  Ik heb een vraag over de meeloopdag. Bij wie kan ik deze het beste stellen?
  Heb je een inhoudelijke vraag, dan stel je deze het beste bij de opleiding van jouw keuze. De contactgegevens staan in het menu van de opleidingspagina.


  Ik heb mij aangemeld voor een sessie, maar wil graag wisselen. Kan dat?
  Ja, dat kun je zelf doen. Schrijf je eerst uit via de bevestigingsmail die je hebt ontvangen.
  Schrijf je vervolgens opnieuw in en nu voor de sessie die je volgen wilt.

   

Vragen over studeren bij ArtEZ

 • Wil jij je aanmelden voor een studie en heb je daar een vraag over?

  Check de pagina Aanmelden

  Bekijk de Studielink Vraagbaak


  Iedere student in Nederland moet zich via Studielink aanmelden. Het gebeurt wel eens dat je dan een serverfout krijgt. Probeer het dan op een ander tijdstip nog een keer. Ondervind je andere problemen bij het aanmelden? Meld dit bij de afdeling Studentenzaken. • De uiterste aanmelddatum verschilt per opleiding. Voor sommige opleidingen is een vroege aanmelding vereist. Voor andere studies is aanmelden na 1 mei nog mogelijk. Check bij de opleiding van je keuze de toelatingsdata.

  Vind hier alle opleidingen

 • Kan ik mij voor meerdere opleidingen aanmelden?
  Jazeker, dat kan!

 • ArtEZ biedt opleidingen in het Nederlands en Engels aan. Voor alle opleidingen gelden taaleisen.  

  Hier vind je de meest actuele taaleisen

 • Op de website vind je bij iedere opleiding de toelatingseisen. Twijfel je of je aan de wettelijke vooropleidingseisen voldoet? Neem dan contact op met de afdeling Studentenzaken.

 • Heb je vragen over de hoogte van het collegegeld, financiële regelingen en wijze van betalen?
  Check dan eerst de pagina Collegegeld.

  • Heb je vragen over de studie of ben je op zoek naar studieadvies? Bezoek een open dag of schrijf je in voor een meeloopdag.
  • Bij veel opleidingen is ook het mogelijk te chatten met studenten: je vindt deze optie op de contactpagina van de opleiding.
  • Is er geen chatfunctie beschikbaar? Zoek dan contact met de opleiding via de daar genoemde contactgegevens. Vind hier jouw opleiding.

Vragen over werken bij ArtEZ

 • ArtEZ krijgt veel open sollicitaties en heeft maar een beperkt aantal vacatures dat veelal specifiek van aard is. We nemen daarom alleen gerichte reacties op bestaande vacatures in behandeling.
  Kijk regelmatig op de website van ArtEZ; alle (externe) vacatures worden daarop geplaatst. Kies voor de job-alert om een seintje te ontvangen op het moment dat er een nieuwe vacature beschikbaar is.

  Werken bij ArtEZ

 • Ben jij nog met je opleiding bezig en wil je ervaring opdoen in de praktijk? Dan kan ArtEZ een mooie plek zijn om die ervaring op te doen in de vorm van een stage. Ook hebben we met regelmaat mooie projecten voor studenten of ZZP'ers. 

  Bekijk hier de mogelijkheden

Vragen voor de organisatie ArtEZ

 • Een snelle afhandeling van facturen?  Zo gaat dat:
  Zorg dat de factuur voldoet aan de richtlijnen die beschreven staan in de factuurwijzer van ArtEZ. Stuur vervolgens de factuur rechtstreeks naar digitalefacturen@artez.nl.
  Facturen die niet voldoen aan de richtlijnen worden niet in behandeling genomen.

  Factuurwijzer ArtEZ

   

 • ArtEZ nodigt je graag uit in de wereld van kunst, kunstonderwijs en -onderzoek via de exposities, concerten, theater- en dansvoorstellingen, lezingen en publicaties en natuurlijk de verhalen van onze studenten. Met de nieuwsbrief discover ArtEZ houden we je op de hoogte en weet je altijd wat er speelt!

  Neem een gratis abonnement op ArtEZ Monthly