Go to the main content Arrow right icon

Funda Beyribey

Interieurarchitectuur
Bachelor
FundaBeyribey-titel werk-fotograaf
Funda Beyribey

Door de COVID-19-pandemie heeft het zorgpersoneel het momenteel heel druk. Voor mijn afstuderen heb ik ruimtes ontworpen waarin de verzorgenden zowel lichamelijk als mentaal tot rust kunnen komen tijdens het werk. Om vanuit het perspectief van de verzorgden te kunnen kijken heb ik interviews met hen afgenomen. Negen van de tien ondervraagden gaven aan dat ze tijdens de pauze niet voldoende konden uitrusten.
 
Aan de hand van de informatie heb ik het pauzemoment onderverdeeld in drie categorieën: de route, de korte pauze en de lange pauze. De routing binnen het ziekenhuis bestaat uit de gangen daarin heb ik de nieuwe routing voor het zorgpersoneel gecreëerd.
Even anders lopen en niet geassocieerd worden met je werk kan ervoor zorgen dat je je frustratie of stress kunt uiten. Het tweede pauzemoment is de korte pauze, die houdt in dat je twee tot vijf minuten de tijd hebt voor jezelf, waarbij je kunt eten en/of drinken in een ruimte waar je niet wordt onderbroken door bezoekers of je collega’s. Het derde pauzemoment is de lange pauze waarin je bijvoorbeeld de mogelijkheid hebt om naar te buiten gaan zonder de eigen afdeling te verlaten.

Als ontwerper denk ik dat architectuur effectief kan helpen om mensen tot rust te laten komen.

This page was last updated on June 22, 2021