Go to the main content Arrow right icon

Chantal Kluitman

Interieurvormgever
Associate degree
ID_ chantal kluitman_foto 1
Chantal Kluitman

Destructieve bescherming  

Door overmatig social media gebruik en de toegepaste algoritmes krijg je een overdaad aan vergelijkbare berichten te zien en geen andere genuanceerdere invulling van je feed. Dat is gestuurde destructieve bescherming: je wordt afgeschermd voor andere invloeden. Als ontwerper en social media gebruiker vind ik dat we de macht van sturing op social media moeten bestrijden. Deze sturing zorgt ervoor dat we ons bevinden in een eigen parallelle werkelijkheid. Destructie of bescherming. In welke werkelijkheid bevind jij je? 


 
Met mijn ontwerp wil ik de discussie openen over dit probleem. Door de online werkelijkheden visueel en voelbaar te maken. De werkelijkheden zullen elkaar nooit ontmoeten en staan soms haaks op elkaar. Daardoor ontstaat er een frictie tussen de werkelijkheden. De geschiedenis van de patronage in Zaandam blijkt terug te keren. Want hier werden vanaf 1952 – de tijd van de Koude Oorlog- munitiepatronen gevuld en opgeslagen. En als een patroon wordt afgeschoten kennen we allemaal de gevolgen…       
De frictie die toen ontstond in de patronage is nu op een vergelijkbare manier digitaal weer actueel. Zodat de discussie IN_beweging komt en er andere genuanceerdere invloeden ontstaan. 

 

This page was last updated on June 13, 2021