Go to the main content Arrow right icon
Melissa-van-Vugt-Header-Afbeelding
Melissa van Vugt

‘’Ik wil mensen de ruimte geven om het negatieve van het leven zonnig te kunnen bekijken.’’

 

Al vanaf het eerste jaar houd ik mij bezig met sociaal maatschappelijke onderwerpen die vooral gefocust zijn op trauma, geweld, acceptatie en bewustwording. Het begon ooit met de ontdekking dat mijn wereldbeeld verschilt met anderen, doordat ik ben opgegroeid met een moeder die een lichamelijke beperking heeft. Hierdoor merkte ik dat ik veel meer dingen als normaal zag die anderen als speciaal of raar bestempelden. Dat vond ik heel erg vervelend dat taboe, die stempels met raar en anders en wat mij vooral erg raakte was het leed. Ik vond dat ik daar iets mee moest doen.
 

Vorig jaar heb ik besloten een boek te maken over mijn jeugdtrauma genaamd ‘’Familie moet je altijd vergeven (zeggen ze).’’ Het is een boek geworden dat bekeken wordt vanuit drie verschillende perspectieven die elk hun eigen hoofdstuk hebben. Het is opgebouwd met verschillende technieken die samenkomen in beeld. Zo wordt er gebruik gemaakt van acrylverf en collage in combinatie met potlood en houtskool.

Mijn werk heeft als doel om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken, maar vooral om mensen aan te sporen betere keuzes te maken door ze te informeren of ze over specifieke onderwerpen te laten nadenken. Daarnaast vind ik het ontzettend belangrijk dat er ook ruimte is in mijn werk waarin men zelf een verhaal kan invullen om zo zelf ook aan een stukje verwerking te kunnen doen, zodat er ruimte is om het negatieve van het leven zonnig te bekijken.

 

This page was last updated on June 11, 2021