to story overview
August 30, 2021

Lobke Meekes maakte een podcast en workshop over planten

Lobke Meekes is beeldend kunstenaar en alumna van de Master Kunsteducatie bij ArtEZ in Zwolle. Ze laat zich inspireren door maatschappelijke vraagstukken en landschappen. De 'anderen', zowel mensen als planten, hebben haar interesse.

Voor ArtEZ Studium Generale maakte Lobke, samen met de Mexicaans-Canadese curator en onderzoeker Irene Urrutia, een podcast 'How to be with plants' over het samenleven met planten. Naast de podcast organiseerden zij ook een workshop 'Hello Plant!'. Deelnemers werden uitgedaagd hun relatie met planten te onderzoeken en opnieuw vorm te geven aan de hand van vragen en opdrachten. Op de website van ArtEZ Studium Generale vind je een doehetzelf-versie van de workshop voor iedereen die er niet bij kon zijn en geïnteresseerd is in meer verbinding met (kamer)planten.

Dit project maakt deel uit van het project LAND van ArtEZ Studium Generale, over klimaatverandering, eigendom, territorium en kolonialisme en hoe deze zaken zich tot elkaar verhouden. Kunnen we begrijpen hoe we in de huidige precaire situatie zijn gekomen? Wat betekent "eigendom" voor onze relatie met elkaar en met het land? En welke rol speelt taal als weerspiegeling van onze interactie met elkaar, de natuur en de aarde?

Reacties tijdens de online Hello Plant! A Terrestrial Workshop: The DIY Version

ArtEZ Studium Generale cureert en organiseert bijeenkomsten, lezingen, trainingen, podcasts en publicaties over de stand van zaken en de relatie met de hedendaagse uitdagingen, variërend van directe maatschappelijke vraagstukken tot gewaagde abstracte concepten.