Final Muziektheater - Charlie Rackwitz

Final Muziektheater - Charlie Rackwitz

Theater aan de Rijn Kleine Oord 33 (ingang: Bartok Park, achter het Feestaardvarken), Arnhem
Final Muziektheater - Charlie Rackwitz

Van 24 juni tot en met 3 juli 2022, vinden de eindexamen voorstellingen van de bachelor en master Muziektheater Arnhem plaats.

T§G (weggefallen/inapplicable/niet van toepassing)

Een activistische muziektheatervoorstelling over en tegen de Duitse Transseksuele Wet (kort: TSG) en een Ballroom Battle: Bureaucratie versus "The Transtrenders"

Als een transpersoon in Duitsland van naam en burgerlijke staat wil veranderen, vereist het Duitse rechtssysteem een ​​bewijs van het trans-zijn van deze persoon. Transgender personen moeten daarom volgens de TSG (Transseksuele Wet) - geschreven in 1980 - een juridische procedure doorlopen waarvoor twee psychiatrische rapporten nodig zijn. De betrokken personen dragen zelf de kosten voor de rapporten en het proces.

De muziektheatervoorstelling T§G ontmantelt de TSG, laat hem aanpassen aan de subjectieve gevoelens van transgenders en toont de problemen van de wet.

Er komen twee verschillende en contrasterende werkelijkheden naar voren: het schijnbaar onbeweeglijke rechtssysteem (de bureaucratie) gevormd door genderconform, binair en regelgevend denken en daar tegenover de uiteenlopende gevoeligheden en ervaringen van verschillende individuen die willen experimenteren met en zoeken naar hun identiteit. Deze tegengestelde realiteiten vechten in de  theatrale ruimte om de aandacht. 

Credits

Spel en muziek: Kim Kamilla Jäger, Tania, Bräcklein, Anne Eding, Faeryn van den Berg, Nigel Appelboom, Charlie Rackwitz
Concept, tekst, muziek: Charlie Rackwitz
Muzikaal advies: Sophie Rothbarth

Participating students

Charlotte Rackwitz

Disciplines

Music , Theatre

Tickets

Voor dit evenement dient u een gratis kaartje te reserveren.

Book tickets

Also interesting