Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Docentopleiding
Docentopleiding

Docentopleidingen

Een docentopleiding voorziet je van de kennis en kunde om mensen te inspireren. Wil je als beeldend kunstenaar, danser, muzikant of theatermaker ook anderen laten ervaren wat kunst teweeg kan brengen? Ga dan voor een docentopleiding bij ArtEZ.

Docentopleidingen

Waarom een docentopleiding bij ArtEZ

  • ArtEZ is in Nederland de grootste aanbieder van docentopleidingen in de kunsten
  • Combineer je liefde voor het vak en je eigen ontwikkeling met het inspireren en begeleiden van andere mensen
  • Zet de volgende stap je in je ontwikkeling met het halen van je volledige (eerstegraads) lesbevoegdheid
  • Studeer vier jaar in voltijd of deeltijd, of kies voor een verkort traject met een opleiding op maat

Anderen inspireren als docent: bachelors in voltijd, deeltijd en op maat

Met een docentopleiding combineer je jouw liefde voor je vak met het inspireren van andere mensen. Bij ArtEZ kun je verschillende hbo-bachelors volgen waarmee je de titel Bachelor of Education (BEd) behaalt en aan de slag kunt als docent in de kunsten.

Wil je anderen inspireren in beeldend onderwijs? Dan is Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (voltijd, deeltijd of op maat, Arnhem of Zwolle) een goede match. Als je je wilt ontwikkelen als dansdocent, maker, danser en ondernemer is de bachelor Docent Dans (voltijd, Arnhem) een goede keus. Denk je aan een toekomst in theater? Dan zit je goed op je plek bij de bachelor Docent Theater (voltijd, Arnhem of Zwolle). En als je van muziekeducatie je beroep wilt maken, kun je kiezen voor Docent Muziek (voltijd of op maat, Enschede).