ArtEZ Theater

De opleiding Toneelschool is gevestigd in Arnhem. De opleiding Docent Theater wordt zowel in Arnhem als in Zwolle aangeboden. 

ArtEZ Theater, links het Theatrium in Arnhem, rechts het Sophiagebouw in Zwolle
ArtEZ Theater, links het Theatrium in Arnhem, rechts het Sophiagebouw in Zwolle

Arnhem
In Arnhem maken de theateropleidingen onderdeel uit van de Faculteit Theater en Dans, die samen met de Academie voor Art & Design, de Academie van Bouwkunst en het Conservatorium de Arnhemse kunstcampus vormen. Dat maakt deze locatie zo uniek en inspirerend. Arnhem is een bruisende kunstenaars en studentenstad. De thuisbasis van onder meer Theatergezelschap Oostpool en theaterwerkplaats Generale Oost, waar nauw mee wordt samengewerkt.

Zwolle

In Zwolle is de opleiding Docent Theater gehuisvest in het markante gebouw van het voormalige Sophia-ziekenhuis. Het vormt samen met de ArtEZ Academie voor Art & Design en de Academie van Bouwkunst een kleinschalige, maar zeer bijzondere creative studeer omgeving. Een paar straten verder vind je ArtEZ Conservatorium. De mooie historische binnenstad wordt regelmatig ingezet als decor voor voorstellingen. De opleiding Docent Theater onderhoudt nauwe banden met de festivals en andere culturele organisaties in de stad en met de Zwolse theaters

Werkveld
De contacten met het werkveld zijn uiteraard niet alleen regio gebonden. Het partner netwerk dat de theater opleidingen onderhoudt is (inter)nationaal verspreid. Dit biedt studenten de gelegenheid om kennis te maken met het werkveld in de vorm stages, gastdocenten, etc

Multidisciplinair
Een belangrijk kenmerk van ArtEZ als geheel is dat alle kunstopleidingen zich dicht bij elkaar bevinden. Er ontstaan daardoor interessante en creatieve samenwerkingen met studenten van andere disciplines. Theater ontmoet dans, muziek, beeldende kunst, grafisch ontwerpen, illustratie, animatie, het schrijverschap van Creative Writing, etc.

Deze multidisciplinaire samenwerking is een belangrijk onderdeel van het curriculum.
 

*Muziektheater wordt aangeboden door het ArtEZ Conservatorium


Contact

  • Overzicht, contactgegevens en route van alle ArtEZ-instituten in Arnhem en Zwolle.

Directeur ArtEZ Theater
Gaby Allard
g.allard@artez.nl