ArtEZ Conservatorium

Het ArtEZ Conservatorium is met ruim 800 studenten en 250 docenten een van de grootste conservatoria van Nederland. 

Foto Erik Franssen
Foto Erik Franssen

ArtEZ Conservatorium in Arnhem, Enschede en Zwolle

Het ArtEZ Conservatorium heeft drie locaties, waardoor het gemoedelijk en kleinschalig is. Er is veel persoonlijke aandacht en de lijnen zijn kort. Ieder locatie heeft zijn geheel eigen sfeer en dat is vaak terug te horen in de muziek! Tegelijkertijd profiteer je volop van de faciliteiten en mogelijkheden van een groot conservatorium. Denk aan het ruime aantal masterclasses van (inter)nationale gastdocenten en het samen musiceren met studenten van andere studierichtingen in een band of orkest.

Conservatorium in Arnhem

Het conservatorium in Arnhem leidt eigenzinnige performers op die bereid zijn de grenzen van hun eigen muzikale kunstenaarschap op te rekken. Het conservatorium maakt hier niet voor niets onderdeel uit van een kunstcampus! Kernwoorden zijn: edgy, authentiek, experimenteel en multidisciplinair.

Bachelors:
Jazz & Pop: Voor wie muzikant wil worden en het experiment niet schuwt.
Muziektheater: Als je muziek, dans en theater wilt combineren tot eigen voorstellingen.
Composition for Film (ook online): Muziek bij beeld (film, theater etc.) componeren.

Kijk naar het aanbod voortrajecten en masters van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem.
Overzicht, contactgegevens en route van de instituten in Arnhem.


Conservatorium Enschede

Het conservatorium in Enschede leidt avontuurlijke professionals op, die midden in het leven staan en over grenzen willen kijken. Kernwoorden die hier van kracht zijn, zijn innovatie, authenticiteit, persoonlijke aandacht, muzikaal vakmanschap en ondernemerschap.

Bachelors:
Docent Muziek: Musicus én muziek leraar worden? Ontdek de opleiding Docent Muziek in Enschede.
MediaMusic: Dé opleiding tot muziekproducer, songwriterfilm / game composer, music producer for the media (sound design),  electronic artist
Popacademie: Word muzikant en/of cultureel ondernemer in de muziekindustrie.
Muziektherapie: Na deze studie kun je aan de slag als erkend muziektherapeut of coach in het bedrijfsleven of in een eigen praktijk.

Kijk naar het aanbod voortrajecten en masters van het ArtEZ Conservatorium in Enschede.
Overzicht, contactgegevens en route van de instituten in Enschede.


Conservatorium Zwolle

Engagement, (inter)disciplinaire samenwerking en de ontwikkeling van eigen talent en persoonlijkheid kenmerken de opleidingen Klassieke Muziek, Docent Muziek en Jazz & Pop van het conservatorium in Zwolle. Hier worden jonge professionals opgeleid, die veelzijdig en praktijkgericht zijn.

Bachelors:
Jazz & Pop: Van muziek je beroep maken! 
Docent Muziek: Musiceren, creëren, samenwerken en overdragen van muziek gaan hand in hand in deze studie.
Klassieke Muziek: Onderwijs met een hoog ambachtelijk en artistiek niveau gericht op een veelzijdige beroepspraktijk. 

Kijk naar het aanbod voortrajecten en masters van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.
Overzicht, contactgegevens en route van de instituten in Zwolle.


 Aftermovie open dag Conservatorium Zwolle


Gezond musiceren

Het ArtEZ Conservatorium besteedt binnen het onderwijs ruim aandacht aan 'gezond musiceren'. Een professioneel musicus is in bepaald opzicht te vergelijken met een topsporter. Er worden hoge eisen gesteld op fysiek en mentaal vlak, wat kan leiden tot klachten en blessures.

Over grenzen

Het ArtEZ Conservatorium werkt samen met een groot aantal conservatoria binnen en buiten de Europese Unie, zoals: de Rimski-Korsakov St. Petersburg State Conservatory, de Folkwang Hochschule in Essen, Musikhochschule Münster, het Department of Music van de University of Leeds, de Hangzhou Normal University in China en de muziekacademies van Brno (Tsjechië), Wroclaw (Polen), Barcelona (Spanje) en Riga (Letland). De samenwerking richt zich onder meer op gezamenlijke projecten en festivals, maar ook op het uitwisselen van docenten en studenten en op de kwaliteit van het muziekvakonderwijs zelf.

Met een Erasmusbeurs van het ‘Live Long Learning’ programma van de Europese Unie worden studenten ondersteund bij het studeren aan een conservatorium in het buitenland. Er zijn Erasmuspartners in onder meer Duitsland, Finland, Frankrijk, Letland, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Directie
Laurien Timmermans (Arnhem en Zwolle)
l.timmermans@artez.nl

Rob Kramer (Enschede)
r.kramer@artez.nl