Naar overzicht

Website Arnhem Studiestad maakt nieuwe studenten wegwijs in Arnhem

Ontdek Arnhem Studiestad
31 aug 2017
31 aug 2017
Ontdek Arnhem Studiestad
Ontdek Arnhem Studiestad

Wat zijn voor studenten de leukste plekken om een concert of voorstelling te bezoeken? Hoe kom je aan een kamer? Waar moet je zijn om te sporten? En welke leuke evenementen staan er gepland? Dit en meer is te vinden op de nieuwe website www.arnhemstudiestad.nl die donderdag 31 augustus, tijdens de gezamenlijk introdag van de drie hogescholen in Arnhem, van start is gegaan.

Arnhem Studiestad is een gezamenlijk initiatief van ArtEZ hogeschool voor de kunsten, hogeschool Van Hall Larenstein, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en gemeente Arnhem. De drie hogescholen en de gemeente Arnhem zijn het erover eens dat de voordelen om in Arnhem te studeren nog onvoldoende bekend zijn. Naast kwalitatief goed onderwijs heeft Arnhem veel te bieden, zoals een bruisende binnenstad, de parken en het grote cultuuraanbod. Arnhem is groen, creatief en ondernemend en huisvest drie hogescholen die hier inhoudelijk naadloos op aansluiten. Samen vormen ze een voedingsbodem voor innovatie in de regio. Ook na de studie blijft Arnhem aantrekkelijk vanwege de interessante werkgevers, zowel grote (internationale) bedrijven als MKB.

Studenten van de hogescholen leveren de belangrijkste content voor de nieuwe site, in de vorm van blogs en vlogs. Zij weten immers het beste de weg in de stad. De site Arnhem Studiestad is in deze eerste fase bedoeld voor aanstaande en nieuwe studenten.  De informatie voor Engelstaligen is nog beperkt, maar dat wordt in de toekomst uitgebreid.

Deel dit