Naar overzicht

The Cool Quest winnaar Popprijs Overijssel 2018

The Cool Quest winnaar Popprijs Overijssel 2018
9 apr 2018
9 apr 2018
Foto: Ruud Baan
Foto: Ruud Baan

The Cool Quest (genomineerd door Hedon Zwolle) heeft afgelopen zaterdag tijdens het Booster festival de Popprijs Overijssel gewonnen. De band haalde de meeste publieksstemmen binnen, en ook de jury (bestaande uit Pieter Perquin, Maarten Middendorp en Tea van der Meer) was unaniem. De band, waarvan alle leden behalve de zanger zijn afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium, is zelf momenteel op toernee in het buitenland. Tijdens een stop bij een tankstation in Litouwen toonden ze via een video op Facebook hun blijdschap en werd de champagne ontkurkt.

Uit het Juryrapport:
”De band die dit jaar gewonnen heeft is zowel bij de jury als bij het publiek als eerste uit de bus gekomen. Ze zijn al een aantal jaar een graag geziene gast op de Nederlandse podia en festivals en ook in het buitenland timmeren ze flink aan de weg. Hun songs zitten goed in elkaar: ze zijn catchy en eigen. En ze hebben dan ook al de nodige airplay gehad, waaronder zelfs een 3FM megahit. Wij denken dat deze band klaar is voor de volgende stap en dat we de komende tijd nog veel meer van hen gaan horen. De winnaar van de Popprijs Overijssel 2018 is: The Cool Quest!” De band moest het opnemen tegen vijf andere genomineerden uit Overijssel.

The Cool Quest is sinds vorig jaar bezig met een opmars. Vorige maand lanceerde de band haar nieuwe album: Vivid en afgelopen week speelden de Zwollenaren in onder andere Berlijn, Litouwen en Estland.

De Popprijs Overijssel wordt georganiseerd door Poppunt Overijssel.

thecoolquest.com

Deel dit