Naar overzicht

Take Off subsidie voor alumnus Juul Koene

AVA measuring pupillary reflexis
23 jan 2019
23 jan 2019
AVA measuring pupillary reflexis
AVA measuring pupillary reflexis

Juul Koene, die in 2017 afstudeerde bij onze opleiding Interaction Design, heeft in samenwerking met het Art Business Centre, een Take Off subsidie van  € 25.000 binnengehaald voor de doorontwikkeling van 'Ava'. Take Off subsidies zijn bedoeld om alumni de kans te geven om een idee rijp te maken voor de markt.

'Ava' (Ava your personal family doctor) is een medisch home device die je gebruikt vóórdat je naar de huisarts gaat. Door mensen die het niet direct nodig hebben om naar de huisarts te gaan, thuis een kans te geven om zichzelf te diagnostiseren, kan de gezondheidszorg efficiënter worden. Je krijgt meer grip op je gezondheid omdat de metingen en de informatie die hierover gegeven worden, toegankelijk en visueel worden weergegeven. Daarbij ben je zelf beheerder van je medische data. Niemand heeft hier toegang tot. Ava kan praten, maakt gebruik van Big Data en het internet en zal na verdere door ontwikkeling ook in staat zijn om onze hartslag, longen, pupilreflex en huidintensiteit te meten.

De grondslag voor Juul's idee lag in haar afstudeer onderzoek naar zelfdiagnose. Hierin onderzocht ze diverse beschikbare zelftests en keek ze naar voorwaarden voor het geven van een accurate diagnose. Ook onderzocht ze het verschil tussen het zoeken naar symptomen op Google en een bezoek aan de huisarts. Daarnaast bekeek ze de manier waarop wij met onze gezondheid bezig zijn, inventariseerde ze wat er mist binnen de gezondheidszorg en dacht ze na over de efficiëntie. Zo ontdekte ze bijvoorbeeld dat de millennial generatie eerder zelfstandig medische problemen probeert op te lossen. 28 Procent zegt aan zelfdiagnose te doen en 36 procent zegt zichzelf thuis te behandelen voordat er een arts wordt bezocht.

Op dit moment is de eerste versie van Ava, een prototype, ontworpen en gemaakt. De focus ligt nu op de simpelste versie van een werkend prototype waarmee de eerste gebruikers testen kunnen worden gedaan. Als de haalbaarheid van Ava is aangetoond - daar is de Take Off subsidie voor bedoeld - kan Juul verder gaan in haar productontwikkeling en de zoektocht naar de juiste markten. Het Art Business Centre zoekt mee naar mogelijkheden voor vervolg financiering.

 

Deel dit