Naar overzicht

Singing from the inside out; 8 en 9 februari

Singing from the inside out; 8 en 9 februari
1 feb 2016
1 feb 2016
Boekpresentatie, symposium & workshops over (lesgeven in) zang jazz en pop
Boekpresentatie, symposium & workshops over (lesgeven in) zang jazz en pop

De afdeling Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem organiseert op 8 en 9 februari een tweedaags symposium om te vieren dat docent Ineke van Doorn’s nieuwe boek ‘Singing from the inside out, exploring the voice, the singer and the song’ wordt uitgebracht. Het Engelstalige boek - een geupdate versie van Ineke’s eerdere boek ‘Professioneel zingen voor iedereen’ - wordt uitgegeven door ArtEZ Press, de uitgeverij van ArtEZ.

Vanuit binnen- en buitenland is veel belangstelling voor dit symposium, waarin (het lesgeven in) zang jazz en pop centraal staat. Hoewel de eerste jazz & pop-docenten al eind jaren ’80 afstudeerden, valt er nog veel te ontdekken, te experimenteren, te improviseren, te verbeteren en te discussiëren. Dit symposium biedt een platform en ontmoetingsplek voor zangdocenten en -studenten vanuit alle genres. Lezingen, een brainstorm, een forum, workshops en een concert maken deel uit van het programma om op actieve wijze te kunnen ontdekken waar we staan en waar we naar toe willen als het gaat om (lesgeven in) zang jazz en pop.

Workshops
Naast de ArtEZ-docenten Ineke van Doorn en Jolande Geven, zijn er workshops van Peder Karlsson (koorleider, a capella mentor - SWE), Dean Bowman (jazz, rock en gospel zanger - USA), Judy Niemack (jazz vocaliste en improviser - USA/GER), Jaap Blonk (vocal artist en free improviser - NL), Martine van der Meulen (logopediste - NL), Marike Jager (singer-songwriter - NL), Claudia Phillips (Studio des variétés - FR), Sylvi Lane (jazz vocaliste en docent Conservatorium van Amsterdam) en Annemarie Maas (acterend zangeres, vocal coach en docent HKU Utrechts Conservatorium).

Openbaar concert
Aanmelden voor het symposium is niet meer mogelijk. Wel kan men komen genieten van een afwisselend concert door zangstudenten en -docenten Jazz & Pop, waarin ze een presentatie geven van hetgeen in de workshops voorbij is gekomen. Het concert is op maandag 8 februari om 19.00 uur in de concertzaal van het ArtEZ Conservatorium, Utrechtsestraat 85, Arnhem. Publiek is welkom en de toegang is gratis.

Meer informatie is te vinden op www.artez.nl/agenda

Deel dit