Naar overzicht

Publiek Grachtenfestival kiest voor Jos Baggermans

Publiek Grachtenfestival kiest voor Jos Baggermans
13 feb 2017
13 feb 2017
Publiek Grachtenfestival kiest voor Jos Baggermans

Een spannende finale was het gisteren tijdens het Grachtenfestival Conservatorium Concours in de NedPhO-Koepel in Amsterdam. Winnaar van de Vakjuryprijs is geworden Kristina O. Vårlid (gitaar), maar Jos Baggermans was de lieveling van het publiek. Jos, student saxofoon Klassieke Muziek bij Johan van der Linden, ontving daarvoor de Publieksprijs. Wij zijn dan ook supertrots op hem!

Eigen stijl

Jos vormde een prachtig duo met pianist Andrey Nesterenko en presenteerde zijn programma in een heel eigen stijl, waarbij hij op natuurlijke wijze contact legde met het publiek. Hij speelde een compositie van hemzelf en een compositie van oud-student Michael Jamieson.

Optreden Grachtenfestival 2017

Kristina en Jos wonnen hiermee onder meer een optreden tijdens het Grachtenfestival 2017, dat van 11 t/m 20 augustus plaatsvindt, en een toernee langs zes Nederlandse concertzalen. Voorafgaand aan de finale kregen alle deelnemers een presentatiecursus, gegeven door Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp.

Finale gemist?

De finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours gemist? Of alle kandidaten nog een keer terug willen horen? Dat kan. NTR Podium heeft de optredens opgenomen en zendt ze deze hele week uit, te beginnen vandaag (maandag 13 februari) met de winnares Kristina O. Vårlid. Hans Smit maakte een reportage over de finale, die vanmiddag tussen 17:00 en 17:30 uur is horen op NPO Radio 4.

Grachtenfestival Conservatorium Concours

Het Grachtenfestival biedt al sinds 1998 een podium aan jong muzikaal toptalent; het Grachtenfestival Conservatorium Concours is sinds 2003 dé kans voor de meest talentvolle studenten van Nederlandse conservatoria zich te presenteren aan het grote publiek. Alle conservatoria uit het land laten zien wat zij in huis hebben en vaardigen jaarlijks de beste studenten af voor de landelijke voorronde. (www.grachtenfestival.nl)

 

Deel dit