Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Nono Groenen winnaar Youngblood Award 2015

  • Beeldende Kunst
  • ArtEZ-prijswinnaars
Youngblood Award 2015
Youngblood Award 2015

Nono Groenen, deze zomer afgestudeerd bij Fine Art Media van AKI ArtEZ, heeft de Youngblood Awards 2015 gewonnen. Dit is bekend gemaakt tijdens  GOGBOT festival dat van 10 tot 13 september in Enschede werd gehouden. De vakjury, bestaande uit Vanessa Evers (hoogleraar robotica, Universiteit Twente), Gerben Willers (oprichter kunstlabel All Together Now) en Josephine Bosma (journalist, mediacriticus) koos unaniem voor deze AKI alumnus. 
 
GOGBOT  presenteert ieder jaar de genomineerden voor de Blink YOUNGBLOOD AWARD. Afgestudeerden van verschillende Nederlandse kunstacademies zijn door GOGBOT geselecteerd en uitgenodigd om hun examenwerk te tonen.  Nono Groenen ontving als winnaar  een geldprijs van 500 euro en nog 500 euro voor het realiseren van een opdracht/tentoonstelling i.s.m. Buro Blink & Blink Interactive.
 
Nono Groenen over zijn prijswinnende werk: “Ik probeer ons onderbewuste esthetische gevoel te onderzoeken. Het is onmogelijk om objectief naar een gezicht of zelfs een abstract beeld te kijken. Dit onderzoek ik met verschillende methode’s zoals tekeningen, video’s en computer gegenereerde beelden. In deze installatie heeft elk systeem een webcam aan het scherm bevestigd. Hiermee kan het het gezicht van de toeschouwer heel goed volgen. Elke zoveel seconden laat het een ander beeld zien en registreert dan hoe lang je kijkt en hoe je kijkt. Na deze informatie geanalyseerd te hebben zal het de vormen aanpassen aan de onderbewuste voorkeur van de toeschouwer. De systemen zijn met elkaar in competitie door aandacht te trekken met hun beste creaties.”