Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Nominaties Frans Molenaar Couture Award 2015 bekend: alle genomineerden van ArtEZ

  • Fashion
Frans Molenaar
Frans Molenaar

De nominaties voor de Frans Molenaar Couture Award 2015, die in juli tijdens de Amsterdam International Fashion Week wordt uitgereikt, zijn bekend. Het zijn Lilian Admiraal, Josephine Goverts, Maartje Janse, Max Zara Sterck en Tung Trinh, die deze zomer afstuderen bij onze bachelor Fashion Design en Sunanda Koning en Simeon Morris, die afstudeerden bij onze Fashion Master. Er zijn dit jaar geen andere genomineerden, dat houdt in dat alle genomineerden voor deze prestigieuze prijs dit jaar van ArtEZ komen.

Frans Molenaar Couture Award
De Frans Molenaar-Prijs (ofwel de Frans Molenaar Couture Award) is in 1996 door couturier Frans Molenaar in het leven geroepen om jonge talentvolle ontwerpers een duwtje in de rug te geven. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden. Voorwaarde is dat het bedrag wordt besteed aan de ontwikkeling van de prijswinnaar tot zelfstandig ontwerper/couturier. Studenten en afgestudeerden van mode-opleidingen kunnen ieder jaar vóór eind maart hun werk insturen om aan de prijs mee te dingen. De presentatie en de prijsuitreiking zijn in juli, tijdens de Amsterdam International Fashion Week.
 
De jury bestaat uit : Jhim Lamoree (kunsthistoricus en redacteur beeldende kunst Het Parool), José Teunissen (lector fashion ArtEZ en visiting professor University of the Arts London), Lous Geerlings ( stylist and photographer), Milou van Rossum (fashion journalist, Volkskrant), Ruud van der Peijl (style- and imagemaker), Fiona Hering (fashion editor at large, Glamour).