Naar overzicht

Nishant Shah nieuwe dean Graduate School ArtEZ University of the Arts

Nishant Shah nieuwe dean Graduate School ArtEZ University of the Arts
17 mei 2016
17 mei 2016
Nishant Shah nieuwe dean Graduate School ArtEZ University of the Arts

Per 1 september a.s. wordt Nishant Shah (1980) benoemd tot dean onderzoek van ArtEZ University of the Arts. In deze nieuwe functie is Shah verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van het onderzoek en masteronderwijs gebundeld in de nieuwe Graduate School. Hij wordt lid van het driehoofdige College van Bestuur van ArtEZ. Daarnaast blijft hij als professor verbonden aan het Institute of Culture and Aesthetics of Digital Media, Leuphana University in Lüneburg, Duitsland.
Met de komst van Nishant Shah en de oprichting van de Graduate School wil ArtEZ een stevige impuls geven aan onderzoek en masteronderwijs. Pierre Ballings, voorzitter Raad van Toezicht van ArtEZ, is verheugd over de komst van de nieuwe dean: “Nishant Shah heeft een grote internationale reputatie op zijn vakgebied en het is iemand die mensen en instituten kan laten samenwerken. Bovendien draagt hij actief bij aan open en gelijkwaardige samenlevingen waarin participatie, kennisdeling en vrije toegang tot kennis centraal staan.”

Nishant Shah
Nishant Shah is mede oprichter en directielid van het Centre for Internet & Society, Bangalore en is professor aan het Institute of Culture and Aesthetics of Digital Media, Leuphana University in Duitsland. Hij doceert daar in vakgebieden als Digital Humanities, Computer-Human Interaction en Information and Communication Technologies for Development. Shah’s werk bevindt zich op het snijvlak van technologie, identiteit en sociale en politieke bewegingen en draait om de vraag hoe we leren mens te blijven in een technologische omgeving. Tenslotte heeft hij tientallen publicaties op zijn naam staan. Shah is sinds 2009 een regelmatig terugkerende gast bij het DAI, hetgeen hij als zeer inspirerend heeft ervaren.

ArtEZ Graduate School
Nishant Shah wordt verantwoordelijk voor de Graduate School van ArtEZ: een platform van onderzoek, toepassing van kennis en (master)onderwijs. Onderzoek levert binnen ArtEZ een belangrijke bijdrage aan zowel de innovatie van het onderwijs en de beroepspraktijk, als aan het vergroten van de kennis van en verbinding met het internationale werkveld. ArtEZ gaat het huidige aantal van vier lectoraten met eigen onderzoeksgebieden in de komende jaren uitbreiden. Hierbij zal Nishant Shah zich richten op de integratie van kunstkennis met behoud van onderscheidende stem en kleur van bestaande curricula. Shah: “In alle gesprekken die ik heb gevoerd bij ArtEZ was er een duidelijke visie en oprechte betrokkenheid om een multidisciplinaire onderzoekomgeving te creëren die zich makkelijk aanpast aan de veranderende omgeving en waarin de student centraal staat.”  De aanstelling van Shah maakt het nieuwe College van Bestuur van ArtEZ compleet. De andere leden zijn Marjolijn Brussaard (voorzitter CvB) en Wim Fiselier (dean Undergraduate School).

 

 

Deel dit