Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Nieuwe uitgave ArtEZ Press: Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen
Nieuwe uitgave ArtEZ Press: Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld

ArtEZ Press presenteert: nieuw boek van Annouk Post, Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld.

Als er in de nabije toekomst een nieuw tijdperk aanbreekt, hoe ziet de wereld er dan uit? In dit boek opent Annouk Post voor ons een wereld van nieuwe luxe, waarin duurzaamheid hand in hand gaat met mooie en toekomstbestendige (product)ontwerpen.

Het verhaal van Annouk Post leest als een bewustwordingsreis. Onderweg introduceert ze de mensen die haar inspireerden, en haar grote voorbeelden uit de mode, design, kunst, voeding en wetenschap: voorlopers die de nieuwe wereld gaan vormgeven.
Chocolatiers in Vietnam. Een groene, zelfvoorzienende school op Bali. Geluksportretten van de inwoners van Bhutan. Voedsel naar eigen smaak en behoefte uit de 3D-printer. Een zelfvoorzienende transitiestad in Engeland. Eetbaar bestek en drinkgerei. Allemaal voorbeelden van de duurzame route, van positieve verandering.
Annouk Post laat ons via de vele voorbeelden in dit boek deze nieuwe wereld zien. Reis met haar mee en laat u inspireren.

Vanaf 7 november 2016 is het boek te bestellen op www.artezpress.artez.nl en is het verkrijgbaar in de boekhandel.

ArtEZ Press is de uitgever van dit bijzonder vormgegeven designboek.
Auteur: Annouk Post
Ontwerp: Maud Vervenne, Werkplaats Typografie, ArtEZ hogeschool voor de kunsten
ISBN: 978-94-91444-28-9

Annouk Post
Na haar studie Forecasting & Styling aan het Amsterdam Fashion Instituut (AMFI), volgde Annouk Post vanaf 2001 het masterprogramma Fashion, Design & Strategy aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Sinds 2004 zet zij zich in voor de promotie van duurzame mode, merken en ontwerpers en laat ze zien hoe innovatief en verrassend de ontwikkelingen op dit gebied zijn.
Haar afstudeerproject in 2004 was YOIstore, een winkelconcept voor fashionable en sustainable modemerken, dat uitgroeide tot de eerste pop-upwinkel voor bewuste mode in Nederland. Van 2007 tot 2014 vertaalde Annouk haar visie in visuele trendpresentaties, creatieve workshops en diverse projecten: van exposities voor Elle Inside Design in Amsterdam, de Modefabriek, programma’s voor studenten en symposia in opdracht van ArtEZ en AMFI, tot het opzetten van haar eigen label: Harry – Find your tune. Samen met Pierre Hupperts maakte zij in 2005 het boek Modebewust. In 2014 schreef Annouk samen met true fashion-ondernemers Marieke Vinck en Charlotte van Waes het sprookje Harry – Find your tune. Sinds 2014 is Annouk communicatiemedewerker van Fair Wear Foundation (FWF), die zich beijvert voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken.
 
ArtEZ Press
ArtEZ Press is de uitgeverij van ArtEZ en heeft ruim vijftig titels gepubliceerd. Met de boeken die ArtEZ Press publiceert, wordt onderzoek en theorievorming binnen de verschillende disciplines van het kunstonderwijs gestimuleerd. De publicaties bieden de mogelijkheid om de aanwezige kennis en kunde in kunst, cultuur en onderwijs te tonen. Sommige boeken kunnen fungeren als lesmateriaal, ook internationaal. Bovendien zijn de publicaties van ArtEZ Press ook bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en cultuur.