Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Nieuwe publicatie ArtEZ Press: Theory - Arts - Practices

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen
Nieuwe publicatie ArtEZ Press: Theory - Arts - Practices

Op 13 april presenteert het lectoraat Theorie in de Kunsten van ArtEZ het boek ‘Theory Arts Practices’. In deze bundel komen kunstenaars, docenten en theoretici aan het woord over de rol en functie van theorie in het hedendaagse kunstonderwijs.

De grenzen tussen de diverse kunstdisciplines vervagen. De oriëntatie van kunstenaars op theorie wordt steeds belangrijker. Ook is er steeds meer aandacht voor onderzoek in en door de kunsten. Concepten en theoretische noties spelen een belangrijke, zo niet sturende rol.

Waarom, wat en hoe theorie?

Deze ontwikkelingen waren aanleiding om kunstenaars, docenten en theoretici, die betrokken zijn bij (Europese) masterprogramma’s in fine art en de performing arts, de volgende simpele vraag voor te leggen: ‘Waarom, wat en hoe theorie?’. In het bijzonder vormgegeven boek leidt dit tot uiteenlopende antwoorden van bekende kunstopleidingen als Goldsmith, Central St Martins en Roehampton uit Londen en ook van academies uit Glasgow, Berlijn, Keulen, Helsinki, Rotterdam, Amsterdam en Arnhem. De gezamenlijke teksten laten het overstijgende karakter van theorie in de kunsten goed zien.

Het boek wordt uitgegeven door ArtEZ Press, de uitgeverij van ArtEZ.

Auteurs: Lieven De Cauter, Sher Doruff, Jeroen Fabius, Konstantina Georgelou, Marijn de Langen, David Mabb, Suhail Malik, Rhys Martin, Louisa Minkin, Ken Neil, Emily Orley, Hans Ulrich Reck, Daniel Rubinstein, Alex Schady, P.A. Skantze, Vivian Sky Rehberg, Peter Sonderen, Riikka Stewen, Karel Vanhaesebrouck
Redactie: Peter Sonderen, Marijn de Langen
Ontwerp: Eloise Harris, Werkplaats Typografie, ArtEZ hogeschool voor de kunsten
Uitvoering: paperback
Formaat: 14,5 x 22 cm
Omvang: 208 pagina's
ISBN: 978-94-91444-39-5
Verkoopprijs: € 22,50
Verschijnt: april 2017

Boekpresentatie: Donderdag 13 april 2017, 17.00 – 20.00 uur, Transfer 3/4, Station Deventer (perron 3/4)

Over ArtEZ Press

ArtEZ Press is de uitgeverij van ArtEZ en heeft ruim vijftig titels gepubliceerd. Met de boeken die ArtEZ Press publiceert, wordt onderzoek en theorievorming binnen de verschillende disciplines van het kunstonderwijs gestimuleerd. De publicaties bieden de mogelijkheid om de aanwezige kennis en kunde in kunst, cultuur en onderwijs te tonen. Sommige boeken kunnen fungeren als lesmateriaal, ook internationaal. Bovendien zijn de publicaties van ArtEZ Press ook bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en cultuur.

Het boek is verkrijgbaar via: artezpress.artez.nl