Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Mart Hillen wint Fingerstyle Academy Award 2016

  • Muziek
Mart Hillen in duet met Tommy Emmanuels; foto Achterhoek Nieuws
Mart Hillen in duet met Tommy Emmanuels; foto Achterhoek Nieuws

Mart Hillen, derdejaars student ArtEZ Popacademie en al eerder in de schijnwerpers door zijn overtuigende gitaarspel, won afgelopen vrijdag de ‘Fingerstyle Academy Award 2016’.

Stond het jonge gitaarwonder 's morgens nog in het voorprogramma van de masterclass van 's werelds beste fingerstyle gitarist Tommy Emmanuel, even later stond hij al als winnaar naast zijn held te spelen. Met vier andere gitaristen streed Mart om de prestigieuze titel, maar nog meer om een duet met de meester zelf. Mart werd geselecteerd vanwege zijn indrukwekkende fingerstyle uitvoering van 'Thunderstuck' van AC/DC .

"We zagen een totaalplaatje dat helemaal klopte. Een gitaarvirtuoos, het ziet er goed uit, het klinkt goed," aldus het juryrapport over Mart Hillen.

De masterclass vond plaats in de Blue Note Hall van het Conservatorium in Amsterdam. Een jury bestaande uit Gerard Boontjes (voorzitter en oprichter van de RockAcademie in Tilburg), Lars de Rijck (Holland's Got Talent 2e prijs, 2009) en Karlijn Langendijk (docent Fingerstyle Academy) wees Mart unaniem aan als winnaar. Naast het duet met zijn held won Mart een Mayson MS1/SCE2 Steelstring gitaar ter waarde van 1270 euro. "Een ontzettend gaaf ding."

Lees meer op Achterhoek Nieuws