Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Linda Olthof Fonds maakt studeren in New York mogelijk

  • Dans
  • Theater
Foto: Jan Bijker
Foto: Jan Bijker

Donderdag 12 september werd ter nagedachtenis aan Linda Olthof en haar zoon Jimmy, de oprichting van het Linda Olthof Fonds (LOF) aangekondigd. Iets meer dan een jaar geleden overleden de ArtEZ docente en haar zoon in New York.

Het College van Bestuur van ArtEZ hogeschool voor de kunsten wenst ter nagedachtenis aan haar docente Linda Olthof een fonds op te richten dat haar naam draagt waarmee de opleiding van theater- en dansstudenten wordt bevorderd. Doelstelling is om het mogelijk te maken dat studenten van de ArtEZ Toneelschool en de opleiding Dans (danser/maker) korte tijd in New York, of elders in de VS, kunnen studeren of workshops kunnen volgen. Een doel dat Linda een warm hart toedroeg en waartoe zij zich vele jaren met succes heeft ingezet. Het fonds is opgericht in samenspraak met Linda’s familie.

Linda hield van New York, heeft er met liefde gewerkt en ze heeft die liefde gedeeld door veel (oud) studenten te introduceren in de stad en in haar netwerk. Daardoor konden die studenten aldaar werken en leren. De oprichting van het LOF maakt het ook voor de huidige en toekomstige generatie mogelijk om deze stap te zetten.

Aanvulling 15 januari 2020
Derdejaars student Risé Benschop ontvangt de eerste beurs van € 2.500,-voor het volgen van lessen acteren voor de camera en het uitvoeren van een oriënterend onderzoek naar fantasy-acteren, in New York. De toekennings-/adviescommissie (bestaande uit Gaby Allard, Hendrik Aerts, Christien Dijkhuis en Anette Olthof) constateerde dat uit het plan van Risé duidelijk naar voren komt dat haar intentie en motivatie in de geest zijn van de ambitie en doelen van de Linda Olthof Fonds beurs.