Naar overzicht

Laurien Timmermans nieuwe directeur ArtEZ Conservatorium Zwolle

Laurien Timmermans
24 mrt 2016
24 mrt 2016
Laurien Timmermans
Laurien Timmermans

Per 1 augustus a.s. wordt Laurien Timmermans (1960) benoemd tot directielid van het ArtEZ Conservatorium. Binnen de nieuw te vormen driehoofdige directie van het conservatorium zal zij primair de verantwoordelijkheid krijgen voor de locatie Zwolle.

Timmermans is geen onbekende binnen ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Sinds juni 2009 is zij secretaris van het College van Bestuur en van de Raad van Toezicht. De afgelopen drie jaar heeft Timmermans een belangrijke bijdrage geleverd aan de bestuurlijke continuïteit van ArtEZ. Met haar ruime bestuurlijke en leidinggevende ervaring, haar ervaring met het (kunst)onderwijs en haar kennis van de interne (onderwijs) processen binnen ArtEZ is zij de aangewezen persoon om de ambities van het conservatorium in Zwolle samen met de medewerkers te realiseren.

Cultureel antropoloog Timmermans is haar loopbaan in het hoger onderwijs gestart. Zij heeft ruime ervaring opgebouwd als communicatie- en woordvoeringspecialist en als manager bij achtereenvolgens de TU Delft, VSNU, Universiteit Utrecht en het Postacademisch Onderwijs.

Met de aanstelling van Timmermans is een volgende stap gezet in het formeren van een nieuwe driehoofdige directie voor het ArtEZ Conservatorium. In Enschede zal de reeds eerder benoemde Rob Kramer per 1 mei a.s. zijn werkzaamheden aanvangen. Juul Diteweg blijft verantwoordelijk voor de locatie Arnhem.

Deel dit