Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Karlijn Sibbel wint Design Stipendium Groote Sociëteit Arnhem 2015

  • Vormgeving
  • ArtEZ-prijswinnaars
Karlijn Sibbel wint Design Stipendium 2015
Karlijn Sibbel wint Design Stipendium 2015

Karlijn Sibbel, die deze zomer afstudeerde bij Product Design, heeft het Design Stipendium 2015 van de Groote Sociëteit Arnhem gewonnen. Karlijn presenteerde tijdens de Finals 2015 in Arnhem haar projectplan aan een kritische jury die bestond uit alumni van ArtEZ Product Design en leden van de Groote Sociëteit. Andere genomineerden waren Franciska Slaager en Suzanne Oude Hengel.

De Groote Sociëteit Arnhem en ArtEZ Product Design zijn in 2013 een vijfjarige samenwerking aangegaan in de vorm van een jaarlijks designstipendium van € 4000,-. Het stipendium is bedoeld om jong talent met een wereldwijde blik te ondersteunen. Op deze wijze wil de Groote Sociëteit ontwerptalent ondersteunen dat inhoud, idealisme en positionering verbindt met praktisch ondernemerschap.

Karlijn overtuigde de jury met een sterke presentatie over haar afstuderen en haar project plan om een voor een periode in New York bij GenSpace te gaan werken. Haar plan is bij GenSpace  “een onderzoek starten naar organismen met als doel productiemethodes te onderzoeken/ ontwikkelen die gebruik maken  van de natuurlijke processen van onder andere groei. Daarnaast wil ik me focussen op de context waarin dit productieproces plaatsvindt en onderzoeken welke mogelijke toepassingen hieruit voort kunnen komen. Niet alleen het samenwerken met Genspace zou een boost geven aan mijn carrière, een reis naar New York biedt mij nog veel meer mogelijkheden voor de toekomst. "