Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Jesse Strikwerda wint Fiep Westendorp Stimuleringsprijs 2015

  • Vormgeving
  • ArtEZ-prijswinnaars
Jesse Strikwerda wint Fiep Westendorp Stimuleringsprijs 2015

Jesse Strikwerda is een van de drie winnnaars van de Fiep Westendorp stimuleringsprijs 2015. Jesse, die in 2013 afstudeerde bij Illustration Design, wint hiermee 20.000 euro voor zijn project.

"Al tekenend ordent Jesse zijn gedachten over een bepaald thema. In dit project wil hij onderzoek doen naar het hedendaags mensbeeld en daarnaast de verdieping in zijn illustraties op multimediaal vlak onderzoeken. Zijn eigen zoektocht wil hij in de vorm van een route in combinatie met digitale toepassingen aan het publiek presenteren.
Jesse toonde een grote ontwikkeling in zijn illustraties ten opzicht van zijn ingestuurde werk van twee jaar geleden. Als Jesse zich met de Stimuleringsprijs op hetzelfde tempo blijft ontwikkelen, liggen er grote kansen voor deze enthousiaste illustrator. Jesse’s interesse op multimediaal vlak is voor de jury een reden geweest om de stimuleringsprijs toe te kennen. Op dit vlak is er voor illustratoren nog veel terrein te winnen en de jury moedigt het onderzoek van Jesse daarnaar aan", aldus het jury-rapport.

De winnaars werden gekozen uit een zestal finalisten door een jury die bestond uit Max Kisman (grafisch ontwerper en illustrator), Ted van Lieshout (schrijver, dichter, scenarist en beeldend kunstenaar) en Gioia Smid (kunsthistoricus, conservator werk Fiep Westendorp en secretaris Fiep Westendorp Foundation).

Lees meer over Jesse Strikwerda in het ArtEZ finals magazine 2013.