Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland op het Songfestival

Jeangu Macrooy (rechts) met Rob Kramer (directie ArtEZ Conservatorium) Foto: www.tjeerdderkink.com
Jeangu Macrooy (rechts) met Rob Kramer (directie ArtEZ Conservatorium) Foto: www.tjeerdderkink.com

Jeangu Macrooy - oud student van ArtEZ Popacademie - gaat dit jaar, op 16 mei, Nederland vertegenwoordigen op het Songfestival dat in Ahoy in Rotterdam wordt gehouden.

Jeangu (26 jaar) is geboren in Paramaribo. Hij kwam in 2014 naar Nederland om te gaan studeren aan ArtEZ Popacademie in Enschede. Momenteel woont hij in Amsterdam. Hij heeft grote internationale ambities.  "We kijken verder dan de grenzen van dit land", vertelde hij eerder. "Ik droom van grote internationale tournees, met een grote productie de wereld over. Mijn broer Xillan en ik keken vroeger met open mond naar de optredens van Beyoncé op televisie. Ik dacht altijd: ik wil dat ook én ik kan dat ook.”

Jeangu Macrooys muziek wordt wel omschreven als Engelstalige modern soul. Hij trad al op bij Lowlands en North Sea Jazz, kreeg twee Edison-nominaties en ontving lovende recensies voor zijn optreden op het festival Noorderslag. Verder is hij regelmatig te gast bij het tv programma De Wereld Draait Door. Het feit dat Duncan Laurence vorig jaar in Israël voor Nederland won, geeft Jeangu in ieder geval al recht op een plaats in de finale.

Artikel in dagblad Tubantia: Op conservatorium in Enschede zagen ze meteen dat Jeangu ‘bijzonder talent’ was.