Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Ilke Paddenburg wint Colombina 2016

  • Theater
  • ArtEZ-prijswinnaars
Ilke Paddenburg wint Colombina 2016

Ilke, in 2011 afgestudeerd bij de Toneelschool, wint de Colombina 2016, een prijs voor de beste vrouwelijke bijdragende rol. Zij ontvangt deze voor haar rol in Een soort Hades van Theater Utrecht.

De jury: “Ilke Paddenburg speelt de dochter zo kwaadaardig en toch kwetsbaar dat ze je tot het laatste moment in het ongewisse laat of zij slachtoffer is in dit familiedrama óf een meisje met een urgent trauma dat geen andere uitweg weet dan op deze manier haar vader te vonnissen. Haar diepe wanhoop speelt Paddenburg zo concreet dat je het bijna kan vastpakken. Je wilt geen sympathie voor haar krijgen terwijl je dat gevoelsmatig haast wel zou moeten."

In het geraffineerde samenspel met Hein van der Heijden, vormt dit duo de koppeling tussen de wereld van de gekte en de wereld van het publiek. Zij lijken beide grotendeels normale mensen, toch is een van hen gek… maar wie? Prachtig gespeeld. Paddenburg verraste de jury tevens in De Wilde Eend met ook daar haar spel dat de toeschouwer telkens dwingt om zich tot haar te verhouden.”

 http://www.compagne-henzepegman.nl/compagne_artiest/ilke-paddenburg/

Tijdens het Gala van het Nederlands Theater viel ook Joachim Robbrecht, docent bij ArtEZ Toneelschool, in de prijzen. Hij ontving de Gouden Krekel 2016 voor meest indrukwekkende jeugdproductie: Bromance van Toneelgroep Oostpool & Theater Sonnevanck

De jury: “Tekstschrijver Joachim Robbrecht, regisseur Timothy de Gilde, vormgeefster Janne Sterke en componist Bart Rijnink blijken weer een gouden kwartet: taalgebruik, regie, vormgeving en soundscape zijn strak, snel, efficiënt, raak en to the point. De heftige driehoeksverhouding vol bravoure kruipt stiekem onder je huid kruipt, om daar venijnig te jeuken als ook zacht te strelen. Een knappe voorstelling, over een gevoelig onderwerp, die broeit vanaf de eerste seconde tot de laatste minuut.”

www.joachimrobbrecht.com