Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Hedon Beurs voor Scott & Young

  • Muziek
Hedon Beurs voor Scott & Young

Het singer-songwriter duo Scott & Young heeft afgelopen zaterdag een Hedon Beurs toegewezen gekregen. Het duo bestaat uit Lisanne de Jong (allumna Jazz & Pop en Docent Muziek Zwolle) en Michaël Schotanus (allumnus Jazz & Pop Zwolle).

De Hedon Beurs wordt beschikbaar gesteld aan bands die in de eigen regio al aardig succesvol zijn, maar die net dat beetje extra steun nodig hebben om door te kunnen ontwikkelen. In overleg met de band wordt een programma samengesteld. Hierbij kan gedacht worden aan begeleiding van het opnemen van muziek, masterclasses podiumpresentatie en podiumtechniek of bijvoorbeeld workshops marketing en promotie. Deelnemende bands krijgen een professionele begeleider en een jaar lang gelegenheid om gratis gebruik te maken van de oefenruimtes en podiumtechniek van Hedon. Naast Scott & Young ondersteunt Hedon dit jaar ook de folk/rockband Ruud Fieten (Meppel).
De Hedon Beurs is in het leven geroepen ter bevordering van het muziekklimaat in de regio en de toestroom van nieuwe bands naar de subtop en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

Scott & Young
De prachtige tweestemmige muziek van Scott & Young raakt, roert, vloeit, betovert en laat de tijd eventjes stilstaan. Indie folk-pop met Scandinavische invloeden en een rauw randje. Pure, eigenzinnige luisterliedjes die veel aan de verbeelding over laten. Twee stemmen die klinken als één: de chemie tussen Scott & Young is onmiskenbaar. De zes nummers tellende debuut EP Floating is in november 2016 in een uitverkocht Hedon Zwolle gepresenteerd. De CD is het resultaat van een succesvolle crowdfunding campagne en opnamesessie in de Mailmen studio.