Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Fashiondesigner Gönül Yigit genomineerd voor de Redress Design Award

  • Mode
  • ArtEZ-prijswinnaars
Fashiondesigner Gönül Yigit genomineerd voor de Redress Design Award

Gönül Yigit, eindexamenstudent ArtEZ Fashion Design, is genomineerd voor de Redress Design Award; werelds grootste ontwerpwedstrijd voor duurzame mode.

Met deze award zet Redress duurzaam ontwerptalent wereldwijd in de schijnwerpers en creëert het een platform voor getalenteerde mode-game-changers. Ontwerpers die straks in staat zijn de wereldwijde mode-industrie te transformeren. "Dat is hard nodig", zegt Christina Dean, oprichter en voorzitter van Redress. “Alleen de sterkste en meest getalenteerde ontwerpers overleven. Ontwerpen die afvalstoffen kunnen upcyclen, zoals onze 10 Redress Design Award Finalists, lopen al voor op het peloton als ze een nieuwe mode-industrie betreden."

Tien genomineerden
Er zijn in totaal 10 ontwerpers genomineerd, afkomstig uit Albanië, Hong Kong, China, Sri Lanka, Canada, Italië, Zuid Korea, Vietnam en Nederland. Alle ingezonden collecties worden geprezen om hun afvalvrije, upcycling- en reconstructie-ontwerptechnieken en voor het inkopen en hergebruiken van afvalstoffen. Desiree Au, uitgever van Vogue Hong Kong, en jurylid:
"De ingezonden ontwerpen waren meer dan alleen mooi. Er zit een ware missie achter elke draad en steek. Een onbetwiste ‘fashion force’!"

ArtEZ Fashion Design-studente Gönül Yigit over haar nominatie
"Ik voel me vereerd om tussen de 10 finalisten te zitten en de mogelijkheid te hebben om naar Hong Kong te gaan om daar een deel van mijn collectie te showen. Zeker nu er vanwege de coronamaatregelen zo veel onzekerheid is over onze afstudeershow van school. De kleding die ik nu aan het maken ben voor de wedstrijd is namelijk ook een deel van mijn afstudeercollectie.

Interview met Gönül Yigit over haar collectie en hoe haar opa haar muze werd.

Lees verder op Redress -Design