Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Goed voorbereid een bachelorstudie starten, begint met een voortraject

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Docentopleidingen
Goed voorbereid een bachelorstudie starten, begint met een voortraject

Het schoolseizoen loopt tegen het einde. Dat betekent dat veel scholieren die in de laatste jaren van de middelbare school zitten, zich nu bezighouden met twee vragen:
1. Wat ga ik doen ín de vakantie?
2. Wat ga ik doen ná de vakantie?

De keuze om (later) te gaan studeren aan een kunstacademie komt nooit zomaar uit de lucht vallen. Maar ieder jaar blijkt dat sommige scholieren, om wat voor reden dan ook, een beetje tegen een definitieve keuze aanhikken. Ook het feit dat er een toelatingsexamen gemaakt moet worden, is een spannend vooruitzicht.

Tussenzaterdagen
Voor wie nog een jaar de tijd heeft voor de definitieve keuze gemaakt moet worden, is er een hele fijne ‘tussenkeuze’ die scholieren echt verder op weg helpt; de Vooropleiding Art & Design. Dit is een voortraject van 16 tot 18 zaterdagen, waarin je als student in de dop heel veel leert. Over het vak, maar ook over jezelf. Doordat je in aanraking komt met meerdere studierichtingen, kan het zijn dat je studiekeuze verandert. En dat is prima, want daardoor wordt straks met de best passende bachelorstudie gestart.
Een mooi voorbeeld van een veranderde studiekeuze geeft Sam van Gils die de vooropleiding in Arnhem volgde.

Van denken naar zeker weten wat je wilt gaan doen
Tijdens de zaterdagen staat de individuele ontwikkeling van het talent voorop.
Meedoen betekent direct aan het werk gaan en zo uitgebreid kennismaken met de wereld van beeldende kunst, design en kunsteducatie. Kortom: ervaren hoe het is om te studeren aan ArtEZ Academie voor Art & Design. Na dit traject gaan deelnemers goed voorbereid - en dus een stuk zelfverzekerder- het toelatingsexamen in.
Soms wordt besloten dat een kunstacademie toch niet de goede keuze is. Ook dat is winst. Kiezen begint immers met afstrepen. En we kunnen verzekeren dat er altijd met veel plezier op deze reeks (toffe!) zaterdagen wordt teruggekeken.

Vooropleidingen zijn er in Arnhem, Enschede en Zwolle.
In verband met corona, zijn er in Zwolle kleinere klassen en worden er daar dus minder mensen aangenomen. In Arnhem wordt de groep opgedeeld naar kleinere groepen. Zo is er toch fysiek onderwijs mogelijk.


Vooropleiding Art & Design Arnhem
Vooropleiding Art & Design Zwolle
Vooropleiding Art & Design Enschede
Alle voortrajecten bij ArtEZ

Meer ArtEZ-nieuws