Naar overzicht

Gitarist Jerôme Hol en filmcomponist Joep Sporck versterken docententeam ArtEZ Jazz & Pop

Gitarist Jerôme Hol en filmcomponist Joep Sporck versterken docententeam ArtEZ Jazz & Pop
26 apr 2016
26 apr 2016
Jerôme Hol
Jerôme Hol

Per september 2016 wordt het docententeam van ArtEZ Jazz & Pop uitgebreid met Jerôme Hol en Joep Sporck. Jerôme Hol zal Bernhard Reinke opvolgen, die dan na 28 jaar aan ArtEZ verbonden te zijn geweest met pensioen gaat. Samen met Onno Kelk, Frank Sichmann en Henk van Rossum beschikt ArtEZ Jazz & Pop dan over een sterk en veelzijdig team gitaardocenten. Joep Sporck wordt door de groei van het aantal studenten Compositie voor Film & Theater als derde hoofdvakdocent naast Dolf de Kinkelder en Matthias Wittwer toegevoegd aan het team. 

Jerôme Hol (1981) heeft zich de laatste jaren in sneltreinvaart ontwikkeld tot één van de meest eigenzinnige gitaristen van zijn generatie. Geïnspireerd door Eddie van Halen, de Rolling Stones en Jimi Hendrix pakte hij op jonge leeftijd de gitaar op. Al snel werd hij ook gegrepen door jazzmuziek. Na zijn conservatoriumstudie vertrok hij in 2005 naar New York om te studeren met gitaarhelden als Wayne Krantz en Hiram Bullock. Sindsdien ontwikkelde hij zijn eigen geluid door een stevige heavy metalsound te combineren met de warmte van de blues en de harmonische subtiliteit van de jazz. Daarnaast is hij ook een veelzijdig componist. Sinds 2010 heeft hij zijn eigen trio met de legendarische bassist Harry Emmery en energieke drummer Erik Kooger. Het trio speelt eigen werk van Jerôme Hol dat elementen bevat van rock, impro, blues en jazz. De combinatie van scheurende gitaar, akoestische bas en "jazz" drums geven het trio een eigen geluid. Het eerste album van het trio, “You’ll Hear It”, is kortgeleden uitgebracht. Daarnaast toert Jerôme met onder anderen Hans Dulfer, Michiel Borstlap, Dick de Graaf en Pieter Douma.

Joep Sporck (1985) is een Nederlandse componist voor film, tv en media. Hij componeerde muziek voor verschillende films, shorts, documentaires, tv- en radio-advertenties en theaterprojecten. Als onafhankelijke componist wordt Sporcks stijl bepaald door de unieke manier waarop hij orkestmuziek met andere akoestische instrumenten en elektronische texturen combineert. Dirigeren en het verzorgen van onderwijs zijn enkele van zijn andere muzikale bezigheden. Naast het componeren, is Joep ook werkzaam voor ProjectSAM, een sample ontwikkelings bedrijf uit Utrecht. Of het nu gaat om de juiste muziek om een beeld te creëren, of om het gewenste beeld met zijn muziek op te roepen: Sporck brengt leven in de film.

 

Deel dit