Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

GESPOT: media lovend over Memory Lost, een voorstelling over ouderdomsziekten

  • Dans
  • Theater
Aryeh Weiner Beeldcredits: Rio Staelens
Aryeh Weiner Beeldcredits: Rio Staelens

GESPOT in de Volkskrant, NRC en Theaterkrant | mooie recensies voor dansvoorstelling Memory Lost

De Volkskrant schrijft: Hoe diep en wreed de val is, waar mensen met alzheimer of dementie in belanden, voelen we mee tijdens de performance Memory Loss, het slot van een drieluik over deze ouderdomsziekte, gemaakt door Ann Van den Broek. Lees verder op de Volkskrant.

NRC: The Memory Loss Collection is als geheel een belangrijk tijdsdocument en wie zelf een dierbare heeft zien wegglijden, zal bij het zien van het hulpeloze geschuifel en onbegrip hard moeten slikken.
Lees verder op NRC.

Theaterkrant: Memory loss vormt een donkere, indringende voorstelling, die de toeschouwer genadeloos confronteert met het uitzichtloze ziektebeeld, maar ook met de harde omgeving waarin de zieken zich bevinden en de machteloze positie van naasten. Lees verder op Theaterkrant.

De voorstelling wordt o.a. performed door Gabrielle Aidulis (ArtEZ Dans), Aryeh Weiner (Docent ArtEZ Dansacademie) en Carla Gurerra (ArtEZ Dans- alumna).
Bijzonder is dat Aryeh er al een lange carrière als danser op heeft zitten en door Ann gevraagd is om in dit stuk te dansen. 

Meer ArtEZ-nieuws